facebook

Прокурорів Прикарпаття на доброчесність перевірятиме “правосекторівець”

Генпрокуратура оприлюднила список представників громадськості, активістів з числа учасників бойових дій, які брали участь в Антитерористичній операції, залучених до співпраці з робочою групою з питань проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів (список буде оновлюватися).

61_main


У списку з 19 осіб є і представник з Прикарпаття – Качак Юрій Степанович.

Юрій Качак – керівник “Правого сектору” Прикарпаття з 24 лютого 2016 року.

Нагадаємо, 28 липня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів робочу нараду, на якій представив програму перевірки доброчесності прокурорів.

Під час цієї наради Юрій Луценко зазначив, що очищення прокуратури має відбутися у два етапи. Перший етап – це перевірка доброчесності працюючих співробітників органів прокуратури, до закону. Якщо в ході службової перевірки щодо будь-якого працівника прокуратури не буде підтверджено негативну інформацію, він вважатиметься таким, що пройшов перевірку.

Другим етапом очищення прокуратури, за словами Генерального прокурора, має стати створення Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України. Цей орган об’єднає нинішню службу внутрішньої безпеки ГПУ і Генеральнум інспекцію.

Генеральний прокурор наголосив, що робота буде проходити шляхом порівняння податкових декларацій та анкет доброчесності, заповнених працівниками обласної або місцевої прокуратури. Так, невідповідність даних, відображених у податковій декларації або анкеті доброчесності працівника прокуратури, дасть підставу для проведення службової перевірки щодо нього за участі представника робочої групи Петра Шкутяка в цій області, який міг би проконтролювати цей процес безпосередньо на місці.

Читайте також:  Марцінків розпочав війну проти Анушкевичуса? Виконком планує скасувати 300 містобудівних умов і обмежень виданих за погодженням екс-мера

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.