facebook

На Прикарпатті шахрайка виманила у 14-річної дівчини 10 тисяч гривень

На Прикарпатті найчастіше від шахраїв потерпають неуважні власники банківських карток та покупці в інтернет-магазинах. Зловмисники прикидаються працівниками банку і повідомляють про ті чи інші проблеми з нарахуванням коштів та просять сказати конфіденційну інформацію.




makhinacii-s-bankovskimi-kartami

19 березня у Галичі трапився випадок, коли невідома особа зателефонувала 14-річній мешканці району та представилася  працівником одного із банків, а відтак шляхом обману незаконно заволоділа її грошима в сумі 10 тисяч гривень, які знаходились  на кредитній  картці  потерпілої. Про це повідомляє СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Інші види шахрайства, жертвами яких стають прикарпатці, зокрема, є інтернет-шахрайства, коли начебто щось продають у мережі, а насправді лише виманюють у людей гроші. Вчора поступила заява 21-річної громадянки про те, що вона переказала 435 гривень через інтернет-мережу за товар, але позбулася і грошей, і речей.

Міліція закликає громадян ставитися до пропозицій Інтернет купівлі товарів через всесвітню мережу Інтернет більш відповідально, адже такі пропозиції вам можуть надходити навіть із-за кордону. А перед тим, як переказувати кошти, перевіряти інформацію про особу чи підприємство, читати відгуки клієнтів, а в разі потреби – вимагати документального підтвердження законності цього бізнесу. Розраховуйтеся за товар тільки після його отримання.

Шахрайства відбуваються і при зборі пожертв для допомоги учасникам бойових дій чи хворим дітям. При цьому правоохоронці закликають громадян повідомляти про підозрілі випадки.

джерело kurs.if.ua

Читайте також:  На Івано-Франківщині уродженка Житомирщини здійснила ряд крадіжок

Шукайте деталі в групі Facebook