facebook

“Ми хочемо, щоб школярі знали, з ким воює українська армія, що в нас не АТО, а війна з російським окупантом”, – боєць Нацгвардії

Поспілкуватися з бійцями Національної Гвардії, які побували на Сході, мали змогу учні Надвірнянської школи №2. Бійці не лише розповіли дітям про свою службу, а й показали озброєння та екіпірування, яким користуються на фронті проти російського окупанта.




137378453

Депутат міської ради Олег Туєшин, Андрій Лисканюк та Ярослав Сушириба нещодавно повернулися із зони військових дій додому на ротацію. Хлопці воюють у 4-му батальйоні оперативного призначення Національної Гвардії України. Вони одні з перших поїхали захищати країну від агресора, довелося побувати їм і у “гарячих” точках.

Метою проведення таких зустрічей, вважають бійці, є відродження духовних цінностей українського народу.

Військові розповіли учням про бойові дії в селищі Кримське Луганської області та як живеться на війні. Націоналісти показали уламки від “Граду”, осколки від гранат, використаний гранатомет, бронежилети, гільзи, каски, відповіли на питання, що цікавили дітей.

“Дуже приємно, що ці молоді люди розуміють, що відбувається на сході нашої держави. Вони вміють аналізувати, робити висновки. Совок вже вивітрився з голів українців завдяки реаліям сьогодення. Ця молодь – майбутнє нашої держави”, – відзначив Олег Туєшин.

Андрій Лисканюк зазначив, що основне завдання, яке виконувала їхня розвідгрупа на передовій, полягала у добуванні, зборі та узагальненні відомостей про противника. Окрім цього, бійці несли службу на блокпостах, допомагали місцевому населенню.

“Ми хочемо, щоб школярі знали, з ким воює українська армія, що в нас не АТО, а війна з російським окупантом, що на сході нашої країни регулярна російська армія, а не сепаратисти. Найголовніше, що підтримує нашу армію, додає їй впевненості, – це ваша підтримка та допомога волонтерів, які витягують основне постачання військових підрозділів”, – наголосив Андрій Лисканюк.

Олег Туєшин розповідав про те, що з часом на війні звикаєш до свисту куль.

“Кулі – це ще нічого. От коли стріляють залпові установки, коли розриваються снаряди від “Градів”, тоді вже не знаєш, куди себе й подіти. “Град” набагато небезпечніший, тому що має більший радіус ураження та розлітається на осколки”, – зазначав свободівець.

За час перебування у короткостроковій відпустці вояки планують провести ще одну зустріч з учнями, студентами Надвірнянщини.

“Сьогодні майбутнє за нашою молоддю, а ми в свою чергу маємо створити якнайкращі умови її розвитку, тому ми на передовій відстоюємо нашу Свободу, Незалежність та Справедливість”, – переконаний Андрій Лисканюк.

джерело kurs.if.ua

Читайте також:  Житель Прикарпаття після застілля жорстоко побив брата

Шукайте деталі в групі Facebook