facebook

“Організатор диверсії” у Криму: Я служив разом з Пановим

Володимир Сердюк, колишній військовий, якого російські спецслужби звинувачують в організації “диверсії”, розповів, що він справді служив у 37-му батальйоні.

715114


Щоправда, він жодного відношення до Головного управління розвідки Міноборони не має та не мав, пише “Громадське”.

Я служив у 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов’язками було говорити з людьми, боротися з “аватарами”, оформлювати самовільне залишення частини. Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я відношення не мав і не маю. І не хочу, бо не володію ні знаннями, ні досвідом. Я ніколи не був начальником розвідки. Я нічого не організовував та нікого нікуди не відправляв. Не терорист, не задумую нічого. Живу собі і родину годую. А тут прогримів на всю країну,
– розповідає Сердюк.

За його словами, він був демобілізований 30 вересня минулого року. Нині мешкає у Києві та займається тим бізнесом, який залишив до війни: невеликим проектним бюро.

Євгена Панова я знаю, в мене навіть є записи, коли я з ним спілкувався відповідно до своїх обов’язків. Я не знаю, що він там розказав, але, очевидно, не за власною волею. Ми з ним служили в один час, але призвали його раніше. Відповідно, він і звільнився раніше. Він же назвав ще двох бійців з нашого батальйону. Це Олексій Сандул та Олег Дмитренко. Олексій взагалі після осколкового поранення, в нього рука не працює. Він постійно по лікарнях. Олегу стільки же, скільки мені – за п’ятдесят років. Ну який з нього розвідник?
– підкреслює так званий “організатор диверсії”.

Нісенітницею колишній військовий вважає і те, в чому підозрюють Євгена Панова, з яким він свого часу служив.

Читайте також:  Facebook дістався до нас: Цукерберг приготував сюрприз українцям

Судячи з відео, спілкувались із Женею, м’яко кажучи, не гуманно. Зрозуміло, що його били. Реакція якась заторможена. Помітне нестикування. Навіть коли він моє прізвище називає, з паузами. Таке враження, наче йому хтось диктує. А щодо того, в чому його звинувачують – то в мене в голові не вкладається. Ну де Женя, а де те, що йому інкримінують? Він патріотично налаштований, але в нього здоров’я слабке. Він коли ще до нас прийшов, було дивно, як його у військкоматі з таким здоров’ям пропустили. Але потрібно докласти всіх зусиль, щоб його звільнити,
– підсумував пан Володимир.

Як відомо, раніше російські спецслужби заявили, що організатором “диверсії” у анексованому Криму був колишній український військовий Володимир Сердюк.

У повідомленні зазначалося, що він приїжджав на Херсонщину для координації дій диверсантів і забезпечення їхнього відходу.

Крім Сердюка, до диверсійної групи, яку співробітники ФСБ начебто виявили в ніч на 7 серпня в районі населеного пункту Суворове поблизу Армянська, входили командир взводу розвідки 37-го батальйону лейтенант Олексій Сандул, офіцер ГУР з позивним “Лис” Олег Дмитренко, розвідник Олександр Кирилов, а також Олег Москвітін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.