facebook

Ріо-2016: Стрибуни у висоту Бондаренко і Проценко вийшли у фінал

Українські спортсмени Богдан Бондаренко з Харкова і студент Львівського державного університету фізичної культури Андрій Проценко пробилися до фіналу змагань зі стрибків у висоту на Олімпіаді в Ріо-2016.

186-799x420

Кваліфікаційний раунд в цьому секторі затягнувся на кілька годин, пише sportarena.com.

Зрештою, організатори не стали навіть доводити справу до результату 2.31 м, який автоматично дозволяв вийти в фінал. Останньою стала висота 2.29 м.

Один з фаворитів змагань Богдан Бондаренко з першої спроби впевнено перелетів планку. Формально його результат став другим, адже головний суперник українця Мутаз Есса Баршим взагалі заявив 2.29 м в якості стартової висоти.

Також пробився до фіналу ще один українець Андрій Проценко, якому вдалося стрибнути на рівні інших фіналістів. Проценко починав змагання з 2.17 м, але аж до 2.29 м всі перестрибував з першої спроби. Кваліфікаційна висота далася йому з другого разу.

Міг розраховувати на потрапляння в фінал і третій український стрибун Дмитро Яковенко. Деякі з тих, хто зумів стрибнути 2.26 дісталися до фіналу, але Яковенко тільки з другої спроби показав цей результат, тому залишився лише 20-м в підсумковому рейтингу.

Додамо, що фінал в секторі стрибків у висоту відбудеться у середу, 17 серпня, о 02:30 за київським часом.

Читайте також:  Туреччина заявила про військову операцію на півночі Іраку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.