facebook

Жан Беленюк: Щоб вигравати у таких умовах, треба бути сильнішим на дві голови за суперника

Новоспечений срібний призер Олімпійських ігор-2016 з греко-римської боротьби Жан Беленюк так прокоментував прес-службі Національного олімпійського комітету України свій виступ.

d82db051beb28f43984c626e091628f2_main

«Я здобув олімпійську медаль. Медаль є медаль. Я йшов до неї дуже довго. Якщо виходиш на олімпійський килим потрібно видавати усе, щоб перемогти.

У другому періоді сутичка пішла не за моїм сценарієм й, на жаль, мені не вдалося переломити хід поєдинку.

Коли я встав з партеру, то вже програвав п’ять балів. Не будемо говорити, яким чином вони були завойовані – там була частка і моїх помилок. Чакветадзе – серйозний і незручний для мене суперник. Наступного разу буду більше тренуватися, щоб перемогти. Це у нас п’ята зустріч, на сьогодні 3:2 в його користь.

Що не вийшло? Пропустив атаку в партері, звідси пішло-поїхало. Я не здався, але вставав в партер за рахунку 2:0, а вставав з нього – вже 2:7. Не розраховував, що так довго доведеться в партері триматися. Якщо в подальшому хочу вигравати, то повинен в будь-якій позиції відстоювати хоч всі шість хвилин.

Не розгубив сил в півфіналі, у суперника сітка об’єктивно була сильнішою. Сьогоднішня поразка означає, що я не настільки хороший, як думав. Відчував себе нормально. Між півфіналом і фіналом пауза була близько п’яти годин, тож я встиг відновитися за цей час. Що говорити, потрібно просто продовжувати тренуватися. Щоб вигравати у таких умовах, треба бути не просто сильнішим – а на дві голови сильнішим за суперника. Це непросто, але у будь-якому випадку ми не здаємося, працюємо та віримо, що буде і на нашій вулиці свято», – цитує Жана Беленюка офіційний сайт НОК України.

Читайте також:  Відомий іспанський футболіст доставив у Польщу допомогу українцям та вивіз в Іспанію близько 30 біженців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.