facebook

Конгрес США прийняв резолюцію із закликом до Обами поставити зброю Україні

Резолюція носить рекомендаційний характер.

1599370




Палата представників американського конгресу у вівторок, 24 березня, ухвалила резолюцію з рекомендацією до президента США схвалити поставки озброєнь в Україну. За документ, який носить рекомендаційний характер, проголосували 348 законодавців, проти – 48, повідомляє РІА Новости.

У резолюції міститься заклик до президента “застосувати надані йому конгресом повноваження для надання Україні летальних смертоносних оборонних озброєнь”.

На думку авторів документа, такий крок дасть змогу “збільшити можливості українського народу для захисту суверенітету”.

У документі вказується на те, що “незалежна, демократична та процвітаюча Україна відповідає національним інтересам США”.

“Якщо ми допустимо агресію щодо України і залишимося осторонь, не надавши українцям хоча б можливість захищатися, то дамо тим самим сигнал світовій спільноті про те, що наша готовність підтримувати світопорядок, який склався після Другої світової війни, зменшилася”, – сказав один з авторів резолюції республіканець Ед Ройс.

Його співавтор демократ Еліот Енджел заявив, що “народ України не розраховує на американські війська”. “Вони просто хочуть отримати озброєння для того, щоб захищатися”, – сказав він.

Україна змогла прорвати блокаду поставок зброї – Порошенко

Як раніше повідомляв Кореспондент.net, Китай та Іспанія виступили проти поставок зброї в Україну. Великобританія, Німеччина, Угорщина і Франція також заявили, що не будуть поставляти Україні зброю. У Литві та Естонії навпаки закликали почати постачання зброї Києву.
На думку глави МЗС ФРН, поставки зброї та боєприпасів в зону військових дій в Україніне приведуть до поліпшення обстановки на сході країни.

Читайте також:  Гінеколог зґвaлтyвaв 19-річну пацієнтку в Польщі: вона розповіла жaхлuвi подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook