facebook

ПАТ «Укргазвидобування» отримало спецдозвіл для видобування надр на Прикарпатті

ПАТ «Укргазвидобування» отримало 9 нових спецдозволів на користування надрами. Таке рішення прийняли 17 серпня, під час другого чергового засідання нового складу Комісії з питань надрокористування.
B_1_1434619024


«Укргазвидобування» отримало 9 нових площ на користування вуглеводнями. На цих ділянках «Укргазвидобування» планує проводити геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою.  Йдеться  про:

1.      Колонтаївську площу (Харківська обл.)

2.      Мусієнківське родовище (Дніпропетровська обл.)

3.      Морозівсько-Савинську площу (Харківська обл.)

4.      Східно-Хрестищенську площу (Харківська обл.)

5.       Південно-Василенківську площу (Харківська обл.)

6.      Тимченківсько-Біляївську площу  (Харківська обл.)

7.      Приштокову площу (Харківська обл.)

8.      Ілемківсько-Лолинську площу (Івано-Франківська обл.)

9.      Попаснянсько-Самаринську площу (Дніпропетровська обл.)

Строк користування надрами для геологічного вивчення з подальшою ДПР становить 10 років.

«Сьогодні під час засідання члени оновленої комісії рекомендували надати 9 нових спецдозволів «Укргазвидобування» на користування природим газом, нафтою та конденсатом. Ми вважаємо, що оперативний підхід Держгеонадр до збільшення спецдозволів для «Укргазвидобування» сприятиме збільшенню видобутку газу в країні, а значить наблизить нашу державу до енергетичної незалежності. Сьогодні це є однією із ключових позицій програми уряду. Загалом за останні 15 днів серпня «Укргазвидобування» отримало 16 нових спецдозволів, а до чотирьох внесли зміни», – прокоментував результати засідання Комісії з питань надрокористування керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Нагадаємо, 2 серпня ПАТ «Укргазвидобування» отримало 7 нових спецдозволів на користування надрами, до 4 було внесено зміни. Тоді, Держгеонадра оперативно відреагувала на отримання юстованого «Положення про Комісію з питань надрокористування» та за дорученням віце-прем’єр-міністра в одноденний термін провела засідання нової Комісії. До її складу увійшли працівники Держгеонадр, Мінприроди, Кабміну, НАНУ, Державної комісії по запасах, Громадської ради при Держгеонадрах, ДНВП «Геоінформ України» і т.д

 

Читайте також:  На Прикарпатті масово звільняються суді

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.