facebook

Порошенко: Якщо загострення продовжиться, введемо військовий стан

Президент заявив, що обстріли в Донбасі здійснюють артилерійські розрахунки військ РФ, які “цілеспрямовано приїжджають, щоб вбивати українців”

1974fecdb9e8894a8e41fc70b9a20ad1

Президент Петро Порошенко не виключає оголошення мобілізації і введення воєнного стану в разі загострення ситуації в зоні АТО і в Криму. Про це глава держави заявив під час спілкування з журналістами на Львівщині, повідомляє його прес-служба.

“Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації як в Криму, так і на Сході. Причому на Сході ситуація кардинально змінилася”, – сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що “в останні десять днів великокаліберна артилерія терористів б’є по штабах і складах, розташованих на відстані 20-25 кілометрів від лінії зіткнення вглиб території”.

Порошенко заявив, що обстріли здійснюють артилерійські розрахунки військ Російської Федерації, які “цілеспрямовано приїжджають, щоб вбивати українців”.

Він наголосив, що оборона і безпека держави залишаються головним пріоритетом.

“Якщо буде продовжуватися загострення, буде моїм указом і мобілізація оголошена, і введено військовий стан, тому що нічого важливішого за Україну, незалежність України, нашу свободу і демократію не існує”, – сказав Порошенко.

При цьому глава держави зазначив, що “поки жодної хвилі мобілізації не оголошено”.

Раніше Порошенко повідомив, що за його дорученням начальник Генштабу Віктор Муженко перебуває в зоні АТО, а Збройні Сили України готові дати відсіч російській гібридній армії як на передній лінії, так і на будь-якому напрямку.

Читайте також:  Франківська блогерка Таня Самбурська придбала квартиру за майже 23 млн грн (фото + відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.