facebook

Науковці з Австралії розповіли, чим небезпечні соцмережі

Люди, які створюють акаунти у соціальних мережах дуже часто хочуть показати себе у нереальному світі, який не відповідає об’єктивної дійсності.

aebe610e8105a5641d753765e2430f641471511910

Новину повідомляє «Преса України».

Демонструючи відсутні у реальності риси люди почувають серйозний стрес, який надалі сприяє соціальній ізоляції. До таких невтішних висновків пришли австралійські науковці, які досліджували поведінку людей у Facebook.

Працівники Університету Тасманії заявили, що дуже рідко віртуальна особистість відповідає реальності. Адже користувачі соціальних мереж намагаються вдавати з себе ідеальних людей, яких у реальному житті фактично не існує. За останній час таке явище набуло неймовірних масштабів.

«Соціальні мережі, таким чином, перестають виконувати ті функції, з-за яких і набули такого широкого поширення, тобто, зближувати людей. Замість цього, вони лише сприяють ще більшій ізольованості окремих індивідуумів, які створюють настільки ретельні віртуальні версії себе, що не бажають руйнувати їх собою реальним» , – підсумували науковці.

Раніше психолог радив, як позбутись залежності від соціальних мереж.

Нагадаємо, що медичні працівники на прикладі Канади вивчили вплив, який спричиняє нездоровий спосіб життя на захворювання і їх тривалість. Виявилось, що можна продовжити своє життя на 18 років, якщо відмовитись від паління і почати займатись фізкультурою.

Читайте також:  Пожежа на нафтобазі: що науковці кажуть про наслідки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.