facebook

Коболєв: Зараз в України газу більше за всіх у Європі

Глава Нафтогазу повідомив, що цієї зими вдалося заощадити на 11% газу більше, ніж минулого.

1599291




Станом на 22 березня запаси газу в підземних сховищах газу (ПСГ) України становили 7740 млн куб. м, і це найбільший показник серед європейських країн, повідомив голова правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України Андрій Коболєв.

“Україна не тільки гідно пройшла опалювальний сезон у важких умовах протистояння з Росією та бойових дій на сході країни. Нам вдалося завдяки розширенню постачань з Європи значною мірою зменшити залежність від імпорту з Російської Федерації. При цьому запаси газу в українських сховищах зараз на 11% більше, ніж на цю дату торік”, – цитує Коболєва прес-служба компанії.

У повідомленні наголошується, що на другому місці за запасами газу у сховищах серед європейських країн перебуває Німеччина (7,15 млрд куб.м), на третьому – Італія (6 млрд куб.м).

Раніше в Кабміні відзвітували про успішне завершення опалювального сезону.

Як повідомляв Корреспондент.net, з 1 квітня Україна призупиняє закупівлю газу в Росії, оскільки на цей момент у постачаннях немає гострої необхідності. Активно закачувати російський газ планується після підписання в квітні нового контракту, за яким ціна газу з Росії складе близько 250 доларів за тисячу кубів.

Читайте також:  "Євробляхам" настав кінець: в Україні винайшли нову схему ввезення авто

Шукайте деталі в групі Facebook