facebook

Євробачення-2015: Ізраїль обурила пісня представниці Угорщини

Причиною конфлікту стала згадка в тексті конфлікту в секторі Газа

1599119




Пісня співачки Богларкі Чемер “Wars For Nothing” (“Війни через ніщо”), з якою вона збирається представляти Угорщину на Євробаченні-2015, викликала обурення Ізраїлю, передає i24 News.

У тексті пісні згадується війна Ізраїлю з палестинським ісламістським рухом ХАМАС влітку 2014 року. Крім критики війни в пісні озвучено кількість палестинських дітей, які загинули в секторі Газа. При цьому назва країни в композиції “Wars For Nothing” не згадується.

Посол Ізраїлю в Будапешті Айлан Мор наполіг на тому, щоб з тексту були прибрані будь-які згадки війни.Представники Угорщини відреагували на заяву ізраїльського посла і пообіцяли відредагувати текст.

Сектор Газа серйозно постраждав під час військової операції Ізраїлю “Незламна скеля” (тривала з 7 липня по 26 серпня 2014 року). Гроші для відновлення сектора Газа збирали по всьому світу. Конфлікт між Палестиною та Ізраїлем на цій території триває з 1960-х років.

Євробачення 2015: Букмекери визначили лідерів конкурсу

Євробачення-2015 відбудеться в травні у Відні (Австрія).

Раніше повідомлялося, що Група “Pertti Kurikan Nimipaivat”, яка представить Фінляндію на щорічному пісенному конкурсі Євробачення, випустили кліп.

Читайте також:  Північна Корея на знак протесту запустила дві ракети

Шукайте деталі в групі Facebook