facebook

На Франківщині під час пологів померла молода жінка

18 серпня в Лисецькій центральній районній лікарні померла породілля. Люди підозрюють, що причина смерті – халатність лікаря.
140505-120107-9876


Про це написали у спільноті Франківчани.

«18 серпня в Лисецькій лікарні сталася непоправна трагедія. Вбито породіллю,мати трьох дітей через тупість молодого(на це списують причину) реаніматолога. Помилився, не туди вколов. Дитинку живу, здорову витягали з померлої мами. Знову помилка ціною в людське життя? Чому про це ніде ні слова??», – йдеться у повідомленні.

У коментарі  мама загиблої пані Тетяна Зверєва повідомила, що у свідоцтві про смерть написали – індивідуальна несприятлива реакція на комплекс медикаментів, передбачена ситуація кесаревого розтину. З впевненістю сказати, чи винен лікар, не може.

«Їй зробили тільки наркоз. А дитину витягали, коли вона була мертва. Я не можу зрозуміти. Сам лікар сидів і плакав, казав, що такого бути не могло. Замість 30 хвилин, її реанімували годину. Я не знаю, чому буду брехати», – сказала вона.

Дочці Олі було 37 років. Сиротами залишилися троє дівчаток. За життя немовлятка борються у реанімації.

Ситуацію прокоментував також головний лікар Лисецької лікарні Тарас Скоропад. За його словами, треба спочатку провести медичний розтин та провести патологоанатомічну конференцію, а потім робити висновки. Розтин зробили.

«Сказати зараз, що лікар винен, підстав не має. Кінцева причина смерті буде відома впродовж місяця, забрали всі органи. Після конференції точно буде сказано. На даний час – це тяжкий шок»,- розповів медик.

У прес-службі обласної прокуратури  повідомили, що за цим фактом Тисменицька місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків медиками.

 

Читайте також:  Українська чемпіонка світу вперше стала мамою: ніжне фото з синочком

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.