facebook

Павло Дуров обурений тим, що ВК став копією Фейсбука

Засновник «ВКонтакте» Павло Дуров розкритикував новий дизайн веб-версії соцмережі.Він дорікнув розробників в копіюванні дизайну Фейсбук зразка 2012 року.

2a5984e6af3134dc650046e74993e57c

За словами Дурова, всі елементи нового дизайну були «наосліп скопійовані з Фейсбук». Дуров пояснює, що з 2012 року Фейсбук нарощував прибутковість в рамках IPO і «в проектуванні дизайну жертвував інтересами користувачів заради додавання нових рекламних блоків. Звідси з’явилася і права колонка в “Новинах” і “Фотографіях”, і зниження фокусу на контенті заради реклами»,



– пише Дуров.

Засновник «ВКонтакте» висунув кілька претензій до нового дизайну. Головний розділ сайту, «Новини», став вужчим. Крім того, «Новини» перемістилися нижче – вертикального простору сайту стало менше, тому стрічку доводиться прокручувати довше.

«При перегляді новин втрачається фокус на контенті. У новій версії з’явилося візуальне сміття у вигляді рідко використовується фіксованою правої колонки. З урахуванням фіксованої шапки і вузької ширини, перегляд новин став подвійно захаращений», – пише Дуров.

За його словами, статична ліва колонка не дає потрібної інформації, а також звужує горизонтальний простір для перегляду записів. Заміна білого кольору на сірий зробила сайт «сумним і похмурим», вважає він. Нарешті, на думку Дурова,старий логотип краще нового вписувався в «шапку» сторінки.

Читайте також:  Франківська маршрутка зламалася серед дороги: наїхала на люк. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.