facebook

В Івано-Франківську триває боротьба із зарплатами “у конвертах”

Усі ми – від керівника підприємства до підсобного робітника – хочемо добре жити, отримувати гідну заробітну плату, мати соціальні гарантії. Це бажання цілком закономірне. Добре відомо, що добробут залежить передусім від рівня заробітної плати. А він, у свою чергу, – від ефективної роботи підприємства. Отримання ж належних соціальних гарантій забезпечується тоді, коли у держави є достатньо коштів, щоб забезпечити нормальну діяльність правоохоронних, медичних, освітніх, спортивних закладів тощо. Наповнення бюджетів відбувається, головним чином, за рахунок надходження податків та інших обов’язкових платежів.

1283111111111

 

Ефективна робота підприємств, прозорість їх фінансово-господарської діяльності, чесне і сумлінне виконання податкових зобов’язань – це ті головні складові, які мають забезпечити наповнення бюджету. А відтак зросте добробут людей, з’явиться можливість повніше забезпечувати їхні соціальні гарантії. Говорити сьогодні про те, що усі наші громадяни отримують гідну заробітну плату та належні соціальні гарантії, на жаль, на даний час, не можна.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо значення отримання офіційної заробітної плати в місті Івано-Франківську  працює рейдова міська робоча група з питань  легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Нажаль, останнім часом досить поширеною є нелегальна наймана праця та виплата зарплати “в конверті”. Так, станом на 30.08.2016 р. рейдовою групою проведена інформаційна робота з 282 суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність в місті Івано-Франківську. У ході проведеної роботи виявлено 90 працівників, які не представили відповідні документи щодо їх належного працевлаштування. Матеріали по таких СГД передані в управління Держпраці в Івано-Франківській області для відповідного реагування.

“Тіньова зарплата” – це не лише порушення керівником трудового та податкового законодавства, але й ілюзія блага для того, хто її отримує. Адже, не відраховуючи від свого доходу частини коштів до Пенсійного фонду, фондів соціального страхування, працівник може залишитися без гідної пенсії, соціальних гарантій при втраті працездатності.

Читайте також:  Пенсіонери незабаром почнуть забувати його смак: Нові ціни на хліб налякали багатьох

Звертаючись до вас, шановні керівники підприємств, представники бізнесових структур, приватні підприємці, ми закликаємо об’єднати зусилля, щоб покласти край таким ганебним явищам, як нелегальна наймана праця та  зарплата у «конвертах». Адже саме від вас залежить, щоб ваші працівники  прозоро одержували зарплату. Працівники також не повинні стояти осторонь, вони мають право і повинні вимагати від роботодавців  офіційного працевлаштування та гідної заробітної плати.

Якщо ми хочемо жити в правовій європейській державі – давайте спільно подбаємо про те, щоб усім мешканцям нашого краю загалом і кожному зокрема жилося легше, краще, захищеніше.

Міська влада, в межах наданих їй повноважень, здійснює всі можливі заходи щодо вирішення даної проблеми.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.