facebook

На патрулювання з копами: Штрафи, погрози та цікаві історії (фото)

Ось уже сім місяців на вулицях Івано-Франківська нова поліція пішки, на авто, а з недавнього часу і на велосипедах охороняє порядок і спокій у місті.
DSC_6968 (2)


Від початку року патрульні набиралися досвіду, а франківці звикали, що тепер потрібно дотримуватися правил. І якщо свої думки про нову поліцію і зміни, які відбуваються містяни викладають в соцмережах, то враження патрульних від щоденної боротьби за порядок і спокій у місті ніхто не знає.

Тож щоб побачити, як вони працюють та поспілкуватись про службу кореспондент Бліц-Інфо відправився на одне з перехресть, де патрульні Назар та Ігор перевіряли, як водії дотримуються знаків.

Напередодні першого вересня в Івано-Франківськ з’їхалося багато машин і всюди були затори, зокрема і на перехресті Січових-Стрільців -Галицька – Мазепи -Пилипа Орлика. Щоб не стояти машиною в черзі, деякі хитрі водії хотіли скоротити шлях та ігноруючи знак повертали з Гетьмана Мазепи на Пилипа Орлика.

Саме таких спритних кермувальників і зупиняли копи. Назар та Ігор ввічливо пояснювали причину зупинки, права водіїв та складали протоколи про порушення.

 

Варто зауважити, що водії реагували на зупинку доволі емоційно. Хтось доказував, що не повертав, хтось обурювався, мовляв краще б патрульні рух на перехресті регулювали. Дехто закидав, що копи не кращі за ДАІ, а один юний кермувальник навіть погрожував скаргою в СБУ.

Патрульні розповідають, що в таких умовах доводиться працювати постійно. Проте невихованість водіїв не найгірше з чим доводиться зустрічатись під час служби.

“Коли заступаєш на патрулювання ніколи не знаєш, що незвичного може трапитися,- ділиться Назар. – Деколи зупиняєш авто, наприклад за те, що габарит не світить, а всередині п’яний водій чи наркоман”.

Патрульні згадують, що одного разу зупинили таку автівку, водій і пасажири себе неадекватно поводили, тому вирішили перевірили їх на наркотичне сп’яніння. Найцікавіше було, коли всі тести на різні види наркотиків виявились позитивні.

Читайте також:  У Франківську нічна ДТП за участю п'яного пішохода (фото)

Деколи новим поліцейським доводиться виконувати і роботу інших служб. Зокрема, одного разу патрульним довелося гасити пожежу на полі поблизу заправки. Назар пригадує, що спочатку разом з пожежниками погасили вогонь, а потім допитували палія для чого він це зробив. А чоловік тим часом не заспокоївся і після розмови намагався ще двічі підпалити поле.

Полісмени кажуть, що таких неординарних випадків можна пригадати дуже багато, адже люди викликають їх, що б не сталося. До прикладу, одного разу їхній колезі довелося збирати воду у затопленій квартирі. Траплялись випадки, коли франківцям була необхідна перша домедична допомога. Поліціянти кажуть, що в будь-яких випадках намагають зробити все можливе, аби допомогти людям.

Під час нашого спільного чергування на перехресті до патрульних також звернувся водій вантажівки, який заблукав у місті і не знав, як виїхати на трасу до Стрия. Поліцейські показали йому дорогу і нагадали, що транзитний транспорт повинен їхати об’їзною, а не через місто.

До слова, патрульний Назар розповів схожу історію, яка трапилася з ним під час відрядження в Одесі. Посеред ночі вони з напарником помітили, як в лісі між деревами їздить авто. В якусь мить цей автомобіль на великій швидкості вилетів на земляний насип і зупинився на ньому балансуючи. Патрульні допомогли водію вибратися з авто. Чоловік виявився таксистом, який заблукав і вирішив зрізати дорогу через ліс.

Варто зауважити, що протягом двох годин, які ми стояли на перехресті, до патрульних підходили франківці і висловлювали свої побажання, які зміни потрібні, спілкувались. Зокрема, один чоловік цікавився, чому копи не йдуть регулювати перехрестя, яке в цей день було дуже завантажене. Йому пояснили, що там працює світлофор і навіть якщо вони почнуть регулювати, то ситуація тільки стане гіршою. Адже, за словами патрульних, 90% водіїв та пішоходів погано знають правила дорожнього руху, не говорячи про жести регулювальника.

Читайте також:  На Прикарпатті авто наїхало на велосипед. 4-річна дитина в лікарні

Після відпрацювання цього перехрестя, поліціянти поїхали на терміновий виклик про бійку. Адже протягом зміни багато різних подій трапляється.

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/DSC_6963%20(2).JPG

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/DSC_6969.JPG

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/DSC_6966%20(1).JPG

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/DSC_6965%20(3).JPG

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.