facebook

Поглянути на Франківськ крізь століття (Відео)

Старовинні листівки та сучасні фото, історичні факти та легенди, таємниці та вигадки. Усе це — в новій книзі «Івано-Франківськ: погляд крізь століття». Над книгою працював чималий авторський колектив. Чи не найбільше доклався світлої пам’яті краєзнавець Михайло Головатий, який цієї весни передчасно відійшов у вічність. Тож презентація книги стала своєрідним вечором вшанування його пам’яті.

31-08-2016-PogljanutyNaFrankivskKrizStolittja (1)

В основі книги — 127 статей про вулиці і будівлі старого Івано-Франківська. Ці статті були написані протягом трьох років і періодично виходили друком у газеті «Репортер». Короткі історії на основі історичних довідок Михайла Головатого написав журналіст і краєзнавець Іван Бондарев, в книзі вони ілюстровані поштівками з колекції Зеновія Жеребецького та сучасними фотографіями. Старовинні і сучасні світлини демонструють, наскільки змінився Івано-Франківськ, і змушують замислитися про долю історичних пам’яток, яку зруйнувала чи то війна, чи то людська байдужість.

На презентацію книги прийшли рідні Михайла Головатого. Син науковця Володимир, розповідає, що в архіві його батька ще багато унікальних праць, які ще чекають на публікації.

Попри те, що кінцевий результат Михайло Головатий побачити вже не зміг, адже книгу надрукували вже після його смерті, однак саме краєзнавець затвердив проект та макет видання. Книга вийшла друком за підтримки Івано-Франківської міської ради, частину примірників передадуть до громадських бібліотек, тож праця буде доступною широкому загалу.



Читайте також:  Проектна концепція на 40 мільйонів: що планують зробити з парком у Франківську (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.