facebook

15 дивовижних замків – символів безсмертного кохання

Любов – це сила, яка змушує мріяти, літати у хмарах і здійснювати подвиги. Вона є музою для поетів, художників, композиторів і письменників. Інші ж в ім’я кохання готові побудувати неймовірної краси замки.

 У світі існують кілька прикладів казково красивої і романтичної архітектури, але, на жаль, багато зі споруд пов’язані з трагічним коханням. І навіть ті, хто не вірить у це почуття, все одно оцінять красу замків, зведених на честь коханих.


Замок Больдта

love-castles-1

Замок Больдта знаходиться на одному з островів на річці Святого Лоренса, Нью-Йорк.Джордж Больдт побудував його на ділянці площею 2 гектари на честь своєї дружини, Луїзи. Він планував подарувати його їй на День Святого Валентина в 1905 році. Але це, на жаль, не здійснилося. Недалеко від ферми,  300 осіб, включаючи мулярів, столярів і художників, побудували 6-поверховий замок зі 120 кімнатами, з тунелями, італійськими садами, мостом та дитячою ігровою вежею. Жодну деталь не впустили під час будівництва. Передбачалося, що разом із замком буде побудовано всього 11 будівель, і це могло стати найграндіознішим спорудженням в цьому регіоні. Але за рік до завершення проекту Луїза померла. Серце Джорджа було розбите, і він ніколи більше не приїжджав сюди, а будівництво замку припинили.

love-castles-11

За 73 роки замок та інші споруди сильно постраждали від вандалізму і природніх стихій. У 1977 році місцева влада придбала маєток за символічну плату (1 долар) і відреставрувала. Серед всіх споруд комплексу можна окремо виділити будиночок для яхт, ігрову вежу для дітей і 120-кімнатний замок за мотивами рейнських замків. До цих пір сюди приїжджають закохані, які збираються одружитися.

Ластівчине гніздо

love-castles-2

love-castles-21

Цей замок у готичному стилі теж був побудований в ім’я кохання, але в 1912 році в Криму, і називається він «Ластівчине гніздо». Він є символом Криму та найромантичнішим замком у Ялті. Щоправда, він пов’язаний ще й з іншими випробуваннями. Наприклад, під час землетрусу в 1927 році від 40-метрової скелі Аврора обвалився фрагмент, через що замок був закритий для відвідувань на цілі 40 років. З часом і скеля, і фортеця були укріплені та реставровані. Сьогодні туристи відвідують тутешній ресторан і насолоджуються прекрасним краєвидом на узбережжі і Чорним морем.

Замок Каса Лома

love-castles-31

Замок Каса Лома в Торонто, Канада, побудований в готичному стилі в 1911 – 1914 роках генерал-майором сером Генрі Мілль Пеллатом для своєї дружини Мері. Під час будівництва він вирішив дати замку іспанську назву, Каса Лома, що в перекладі означає «Будинок на пагорбі». Генерал не шкодував грошей, і замок був досить сучасним на той час. Всього на будівництво було витрачено 5 мільйонів доларів (сьогодні це 65 мільйонів). Пара прожила в ньому 10 років, а в період Депресії, після Першої світової війни, всі предмети мистецтва із замку були продані з аукціону за 1,5 мільйона доларів, а меблі – за 250 000 доларів.

love-castles-3

У будівництві брали участь 300 осіб. У замку 98 кімнат і три поверхи, це найбільше приватне володіння в Канаді. Будівля могла похвалитися ліфтом, великою плитою, де можна було приготувати цілого бика, двома таємними проходами, які ведуть з кабінету сера Генрі на першому поверсі, і трьома доріжками для боулінгу. Після того, як генерал і його дружина виїхали з замку, він ще діяв деякий час в 1920-х роках як розкішний готель і популярне місце для вечірок. Пізніше з’явилися розмови про його знесення. Під час Другої світової війни замок використовували як центр дослідження для виявлення підводних човнів. Сьогодні в замку знаходиться музей, а сам він став популярним туристичним об’єктом. Протягом 15 років інтер’єр реставрувався. Навколо замку розкинувся прекрасний сад площею 2 гектари.

Читайте також:  Подорожуємо разом з Ukr-Space (50 найгарніших замків і фортець України)

Замок Капітана

love-castles-4

Замок Капітана, або замок Рейнольдса, в Камерон, Оклахома, можливо, не найбільший, але цікавий, адже пов’язаний з історією кохання. Капітан Дж. Е. Рейнольдс був учасником Громадянської війни. Його вважали «чоловічим шовіністом», бо він не дуже поважав жінок і їх роботу. Кілька разів під час війни капітана було поранено, одного разу дуже серйозно, але його виходили дочки одного з офіцерів-конфедератів. Після лікування капітан кардинально змінив свою думку про жінок. А потім навіть одружився з Фелісіт, спадкоємицею відомого індіанського вождя племені чокто і оселився в маленькому містечку Оклахома. У 1890 році він почав будівництво замку в ім’я любові до своєї дружини.

Тадж Махал, Індія

love-castles-5

love-castles-51

Тадж Махал в Агрі, Індія, теж був побудований в ім’я кохання, але кохання трагічного, втраченого. Цей мавзолей був споруджений як пам’ятник справжньому коханню після смерті любої дружини. Його побудував правитель імперії Великих Моголів Шах-Джахан після смерті його коханої Мумтаз-Махал. Ця споруда є прикладом того, на що здатна людина заради справжнього кохання. Купол мавзолею і чотири мінарети побудовані з білого мармуру, інші будівлі комплексу з червоного каменю. Інтер’єр і екстер’єр об’єднують в собі традиції індійської, мусульманської і перської архітектури.

Замок Келлі

love-castles-6

Замок Келлі – це один з найстаріших замків Малайзії, і він був побудований в ім’я кохання Вільяма Келлі Сміта. Плантатор заробив багато грошей і повернувся додому, щоб одружитися з Агнес. У 1903 році сім’я повернулася до Малайзії. Агнес не була щасливою в замку, бо сильно сумувала за будинком в Британії. Коли в 1915 році у неї народився син, Келлі вирішив розширити замок. Під час будівництва він хотів об’єднати три архітектурні стилі: греко-римський, мавританський і індійський.

love-castles-61

Чоловік проігнорував прокляття, про яке йому говорили, і повернувся до Англії, щоб придбати підйомний кран для зведення даху вежі. Під час поїздки він помер від запалення легенів. Будівництво замку призупинили, а робочі розійшлися. Це місце сьогодні вважається паранормальнии, багато дослідників і мисливців за привидами відвідують руїни замку.

Замок Торнвуд

love-castles-7

Замок Торнвуд теж побудований в ім’я кохання. Тільки цього разу чоловік будував його не для молодої дружини або коханки, а для жінки, з якою прожив уже 20 років. Цеглу для будівництва взяли зі зруйнованої будівлі, датованої 15 століттям. Торнвуд – це замок садів, де сьогодні проводять чарівні весільні церемонії. Один з них, навколишній замок, Анна назвала «Секретним садом». У ньому знаходиться велика шахівниця. У цьому замку дочка Анни і Честера вийшла заміж, народила дітей і продовжувала жити після смерті батьків. Історія замку, на щастя, не пов’язана з трагедією.

Читайте також:  "А чому вона й досі на волі?": колишня очільниця МОЗ попросила про допомогу в Ілона Маска

Озерний палац

love-castles-8

Озерний палац в Удайпурі був побудований, як жест бунтарства, але пізніше перетворився в один з найромантичніших готелів на планеті. Місячне світло, легкий бриз, послуги куртизанок – все це було в житті принца, господаря палацу. За легендою, він любив влаштовувати пікніки при світлі місяця з дівчатами в палаці батька. Так молодий принц поводив час, поки про це не стало відомо його батькові, і принцу Махарай Джагат Сінгху II було заборонено повторювати що-небудь подібне.

love-castles-81

Принц з часом побудував свій власний замок на іншому острові озера Пічола. Це місце створено для пристрасного кохання. У дворі палацу знаходиться казкової краси ставок з ліліями. Будівництво тривало з 1743 по 1746 роки. Палац був названий на честь господаря, Джаг Нівас, і сьогодні він є одним з чотирьох найкрасивіших палаців на озері.

Замок Торрекьяра

love-castles-9

love-castles-91

Великий Замок Торрекьяра побудовав на півночі Італії в період 1448-1460 років граф Марія II Россі в ім’я кохання до Б’янке Пеллегріні. У ньому все було просякнуте любов’ю. Навіть чотири вежі, побудовані в композиції, що нагадує квітку лілії, говорили про кохання до Б’янке. Золота кімната вважається найбільш еротичним місцем в Італії, адже весь інтер’єр прикрашений картинами оголених жінок. У кімнаті знаходяться з’єднані серця, прикрашені стрічкою, з ініціалами і написом “Nunc et Semper”, що означає «зараз і назавжди».

Замок Лейтон

love-castles-10

love-castles-101

У штаті Юта знаходиться ще одна споруда, побудована в ім’я кохання, замок «Лейтон». Це не його офіційна назва, просто він знаходиться недалеко від містечка Лейтон. Жила одна сімейна пара ще до того, як почалося будівництво замку. Мати дружини часто вмовляла дочку кинути бідного чоловіка і вийти заміж за багатого. Через деякий час так і сталося. Втім, новий чоловік теж став недостатньо заробляти. Жінка переїхала до Юти і побудувала для себе симпатичний будиночок в долині. Незабаром її перший чоловік заробив ціле багатство і став успішним. За іронією долі він побажав повернути першу дружину. Чоловік переїхав в Юту і побудував замок, майже у дворі своєї колишньої. Кожен день, миючи посуд, вона дивилася на замок з вікна. Мораль така: іноді не треба слухати маму!

Замок Добройд

311236063

Історія замку Добройд в Тодмордене, Англія, почалася як казка. У процвітаючому місті бавовняний промисловець Джон Філден закохався в місцеву вдову Рут Стенфилд. Вона пообіцяла вийти за нього заміж, якщо він побудує для неї замок. Знову замок і трагічна історія кохання. Джон вирішив відправити свою малоосвічену, на його думку, дружину в спеціальну школу в Швейцарії, щоб вона гідно виглядала у світському суспільстві. Цей факт і вбив кохання. Проект, обіцяний як зізнання в коханні, занепав, а шлюб незабаром розпався. У замку налічували 66 розкішних кімнат, чотири вежі, головну вежу і стайню для 17 коней. На стіні замку можна побачити три букви JFR, витесані з мармуру, як свідчення того, що Філден побудував замок для Рут.

Читайте також:  Американська модель продала нeвиннicть за 2,5 млн євро

Замок Пост

love-castles-12

love-castles-121

Замок Пост знаходиться на дорозі між Лексінгтоном і Франкфортом в Кентуккі. Він був побудований в 1969 році за гроші від продажу вугілля і займає 20 гектарів землі. З ним пов’язана трагічна історія. Рекс Мартін, господар замку, і його наречена проводили медовий місяць в Європі, де жінка побачила один замок і закохалася в нього. Копію чоловік вирішив побудувати для дружини на батьківщині після повернення. Але незабаром пара розлучилася. У замку, обгородженому високою стіною, знаходяться 6 спалень, велика бібліотека і басейн.

У 2004 році адвокат з Маямі заплатив 2 мільйони доларів за нього, але замок був знищений пожежею, як з’ясувалося пізніше, внаслідок вчиненого підпалу. У 2008 році він був реконструйований. Сьогодні фортецю відвідують туристи, вони можуть тут зупинитися і відпочити, а закохані пари можуть відсвяткувати тут весілля.

Замок Крейгдаррок

love-castles-13

Замок Крейгдаррок у Вікторії, Британська Колумбія, пов’язаний з цікавою історією. Шотландський емігрант Роберт Дансмюр заробив багато грошей і в 1887 році найняв архітекторів Уоррена Вільямса і Артура Сміта з Портленда, щоб вони спроектувализамок для дружини Джоан. Вільямс помер через чотири місяці, а Сміт закінчив проект і продовжив керування будівництвом. Роберт помер в 1889 році за рік до завершення проекту. Вартість замку становила 500 000 доларів.

love-castles-131

Площа замку – 1860 м кв. Щоб дістатися до верхнього поверху і насолодитися прекрасним видом на гавань Вікторія на заході, протокою Фука на півдні, горою Олімп і островом Святого Івана на сході і самим містом Вікторія, треба пройти 87 сходинок. У замку 39 кімнат на 4,5 поверхах, 17 камінів. Екстер’єр замку з мармуру, граніту, пісковику. Він визнаний національною культурною пам’яткою Канади. Щорічно його відвідують 150 тисяч туристів.

Замок Ларнака

love-castles-14

love-castles-141

Замок Ларнака знаходиться на півострові Отаго в Новій Зеландії. Будівництво почалося в 1871 році, коли австралієць Вільям Ларнака виграв на перегонах і на ці гроші вирішив побудувати замок для своєї дружини Елізи Джейн. У ньому було 43 кімнати і бальний зал. Для обслуговування знадобилося 46 слуг. У 2008 році з’явилося близько 30 свідоцтв того, що в замку живуть привиди, що вони шумлять, доторкаються до людей і предметів.

Замок Лідс

love-castles-15

Замок Лідс біля графства Кент в Англії – це фортифікаційна споруда нормандського періоду, але він більше асоціюється з любов’ю, ніж з війною. Король Річард II подарував його своїй дружині Анні Богемській. Річард був сентиментальним і романтичним, що було не типовим в той час, коли постійно присутня загроза військових конфліктів.

love-castles-151

Замок Лідс вважається жіночим замком. Крім королеви Елеонори і Анни Богемської, ним володіли дружина короля, Едварда II, Ізабелла Французька і дружина Едварда III Маргарита Французька. Генріх V теж сприймав замок як романтичне місце, подарувавши його своїй дружині Катерині де Валуа. Король Генріх VIII в свій час привіз в замок Катерину Арагонську. Каплиця на першому поверсі замку була побудована Едвардом I з метою щоденних служб для своєї коханої дружини Елеонори.

за матеріалами http://www.blitz.if.ua/

News


http://ua.igotoworld.com/

Шукайте деталі в групі Facebook