facebook

Рада не встигла арештувати Чауса: він втік до Криму

Стало відомо про те, що скандальний суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус втік на територію окупованого Криму.

723115


Про це під час засідання комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він пояснив, що правоохоронці не мали права перешкоджати Чаусу у пересуванні через те, що з нього досі не була знята суддівська недоторканність.

“Місцезнаходження Чауса зараз невідомо. За оперативною інформацією, він перебуває на території України, але на території, непідконтрольній чинній владі, тобто в Криму”, – повідомив Холодницький, додавши, що це ускладнить оголошення судді в розшук.

Бюро знало, що він їздив в Чернігівську область, потім повернувся в Київ у той же день після отримання хабара і потім за місцем проживання зник,
– зазначив заступник Луценка.

На засіданні комітету з питань правової політики і правосуддя у вівторок одноголосно підтримали рішення про затримання скандального судді. За проголосувало 18 присутніх.

9 серпня Національне антикорупційне бюро України викрило Миколу Чауса, якийотримав хабар в розмірі 150 тисяч доларів. Отримані гроші Чаус зберігав закопаними в скляних банках у себе на подвір’ї. Судді загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років. Раніше нардеп Сергій Лещенко пророкував, що Чаус вже ніколи не повернеться в Україну.

Читайте також:  "Зеленський покладе край!" Трамп зробив нову заяву про скандал зі стенограмою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.