facebook

Ціни на нафту знижуються в очікуванні даних щодо її запасів зі США

Вартість травневого ф’ючерсу на Brent знизилася до 55,08 долара за барель.

1600044




Світові ціни на нафту знижуються напередодні публікації даних щодо тижневих запасів нафти у США.

Станом на 6:22 за Києвом середи, 25 березня, вартість травневого ф’ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знизилася на 0,05% – до 55,08 долара за барель.

Ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,25% – до 47,39 долара за барель.

Пізніше в середу міністерство енергетики США оголосить дані щодо запасів нафти в США за підсумками тижня, що завершився 20 березня. Експерти очікують, що показник збільшиться на 1,1% (5,1 мільйона барелів) – до 463,6 мільйона барелів.

На вартість нафти продовжує чинити тиск заява міністра нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі про те, що країна не збирається скорочувати видобуток і добувати по 10 мільйонів барелів на день.

“Виробництво (нафти – ред.) США досі зростає, саудівці не знизять (видобуток нафти – ред.), тому ми, швидше за все, будемо спостерігати перенасичення протягом деякого часу”, – сказав менеджер Tyche Capital Advisors Тарік Захір.

Як повідомляв Кореспондент.net, представник Саудівської Аравії в ОПЕК Мухаммед аль-Маді вважає, що ціни на нафту не повернуться до позначки 100 доларів за барель, оскільки це буде невигідно основним постачальникам.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  У США придумали, як змусити Путіна повернути Крим і піти з Донбасу

Шукайте деталі в групі Facebook