facebook

Штайнмаєр прибув на місце падіння Airbus A320

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав усіх підтримати родичів загиблих у катастрофі авіалайнера

1600052




Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув на місце авіакатастрофи літака німецького авіаперевізника Germanwings у французьких Альпах. “Місце являє собою жахливу картину… Горе родин і близьких загиблих – непомірне”, – наводить слова Штайнмаєра агенція Reuters у вівторок, 24 березня. За словами міністра, нині усі повинні підтримати людей, котрі втратили своїх близьких.

Лайнер Airbus A320, що здійснював рейс за маршрутом “Барселона – Дюссельдорф”, впав у французьких Альпах вранці 24 березня. На борту літака знаходились 150 людей, серед них 67 німців та 45 громадян Іспанії. Як заявив раніше заступник міністра транспорту Франції Алан Відалі, жоден із пасажирів і членів екіпажу, які перебували на борту, не врятувався. Катастрофа сталася серед важкодоступного для автотранспорту гірського масиву, що ускладнює пошукові роботи.

Уряд Німеччини створив 24 березня кризовий штаб для подальшої тісної співпраці з представниками французької влади.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель планує прибути до місця катастрофи 25 березня разом з президентом Франції Франсуа Олландом та прем’єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Штайнмаєр: на розв’язання кризи в Україні можуть піти десятиліття

Шукайте деталі в групі Facebook