facebook

У Держдумі прокоментували ініціативу Придністров’я “примкнути” до РФ

Москва хоче бачити Придністров’я у складі Молдови на умовах федералізації.
Підписання указу лідера невизнаної республіки Придністров’я про підготовку до приєднання до РФ може бути передумовою для Молдови заради об’єднання країни на своїх умовах. Про це “Ленте.ру” заявив член комітету Держдуми у справах СНД і зв’язків зі співвітчизниками Олег Пахолков.
57_main
За його словами, цим указом лідер Придністров’я Євген Шевчук хоче вплинути на внутрішньополітичну ситуацію Молдови.
“Це посил Молдавії: якщо ви зараз не оберете президента, який готовий об’єднати країну на умовах федерації, то Придністров’я може вильнути хвостом і піти в Росію”, – сказав депутат.
Він нагадав, що Росія більше зацікавлена в тому, щоб Придністров’я входило до складу Молдови, але на умовах федералізації.
“У Молдові скоро вибори президента, і Росія сподівається на перемогу Ігоря Додона, який одним з пунктів своєї програми зробив об’єднання Гагаузії і Придністров’я в одну федерацію з Молдовою. Це фактично відродження проваленого свого часу молдавським президентом Вороніним “плану Козака”, який Росія завжди підтримувала”, – сказав Пахолков.
Зараз, на думку депутата, російська сторона практично не працює над реалізацією “плану Козака”, тому що не бачить партнера з боку Молдови, з яким можна було б розмовляти.
Нагадаємо, лідер невизнаної республіки Придністров’я Євген Шевчук підписав “указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров’я з її подальшим приєднанням до Росії”.

Читайте також:  “Доставили в нерухомому стані”: Віктор Янукович потрапив до лікaрні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.