facebook

На Прикарпатті з родовища незаконно вивезли піску на мільйон гривень

Тисменицькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.
P1060655


Установлено, що одним із суб’єктів господарювання  району за відсутності діючого спеціального дозволу на користування надрами здійснювався незаконний видобуток корисної копалини – піску з родовища, в результаті чого державним інтересам спричинено тяжкі наслідки.

Незаконні роботи проводились у промислових об’ємах, на місці було виявлено 7 одиниць спецтехніки, 8 вантажних автомобілів, кран та 2 дробильні комплекси, які вилучено.

Також  залучено працівників Державної служби геології та надр України для проведення перевірки та розрахунку збитків, спричинених довкіллю, які можуть сягати понад мільйон гривень.

У кримінальному провадженні тривають невідкладні слідчі дії, вживаються заходи до встановлення суми спричинених збитків та арешту техніки, залученої до незаконного видобутку корисних копалин, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

P1060610

P1060653(1)

 

Читайте також:  Тимошенко заявила про готовність на два тижні стати главою НКРЕКУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.