facebook

Тіну Канделакі запідозрили у відмиванні грошей

Російський опозиціонер розповів про участь телеведучої в корупційних схемах.

1599823




Член федеральної політради РПР-Парнас Ілля Яшин звинуватив телеведучу Тіну Канделакі у корупції. Опозиціонер розмістив на своїй сторінці в Facebook пост, в якому заявив, що компанія “Апостол”, очолювана Канделакі, незаконно виграла тендер на створення бренду Нової Москви.

Підтверджуючи свої слова, Яшин надав інформацію, яку йому і його колегам вдалося роздобути.

Згідно з його твердженням, 24 листопада 2014 московський Інститут генплану оголосив тендер на створення бренду Нової Москви. Незважаючи на те, що деякі претенденти погодилися реалізувати проект за 9,4 мільйонів рублів, тендер виграла компанія “Апостол”, яка запросила за свої послуги 15 мільйонів.

Яшин опублікував скан-копію календарного плану, опубліковану на сайті держзакупівель, в якому є невідповідності дат, що не може не викликати запитання. Згідно цього плану перший етап роботи повинен був початися 30 січня 2015, при цьому дата його завершення призначена на 22 грудня 2014.

Тіна Канделакі назвала емблему ЧС-2018 галюциногенним мухомором

“Схоже, вони там в “Апостола”не тільки бренди для московських чиновників розробляють, а й машину часу сконструювали. Ну або як варіант – їм просто плювати на всі ці формальності на кшталт тендерів, і “Апостол” збирає бюджетні замовлення просто завдяки факту свого існування. Ясна річ, що фейковими тендерами з корупційною складовою в Росії давно вже нікого не здивуєш. Але хоч би підчищали чи що за собою лайно, щоб воно ось так на видному місці не валяються. Все-таки люди дивляться “, – написав у своєму пості Яшин.
За його словами, подальшим розглядом матеріалів про грубе порушення будуть займатися Федеральна антимонопольна служба і прокуратура.

Читайте також:  В Івано-Франківську застілля завершилось кривавим вбивством

Постом Ілля Яшина зацікавилася російська журналістка Ксенія Собчак. “Дивує нахабство такого злодійства. А адже колись вона була пристойною людиною”, – написала Ксенія і публічно запросила Канделакі на інтерв’ю.
Раніше повідомлялося, що в центрі Москви навпроти Театру Нації 23 березня з’явився 8-метровий банер, автори якого виступають проти російської журналістки Ксенії Собчак і її чоловіка, актора Максима Віторгана.

Шукайте деталі в групі Facebook