facebook

Чайковський VS Міхалець: проти АТО-вця справу закрили, а головному патрульному загрожує до 8 років тюрми

В патрульній поліції Івано-Франківська підтвердили, що справу проти АТО-вця Івана Чайковського, на якого склали поставу за неправильне паркування, таки скасували.

Як повідомив прес-секретар патрульної поліції Микола Гурак, 9 вересня на підставі ст. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення через малозначність порушення управління патрульної поліції скасувало постанову Івану Чайковському, закрило справу, звільнило його від відповідальності та винесло йому усне попередження, пишуть Версії.

p-nachalnyk


«Чайковський оскаржив постанову та вказав, що вона була складена неправильно», – зазначив Микола Гурак. Нагадаємо, учасник АТО та інвалід війни Іван Чайковський стверджував, що начальник патрульної поліції Дмитро Міхалець застосував до нього фізичну силу, коли намагався викинути з кабінету. Проте головний патрульний Франківська не визнав своєї вини. На брифінгу ситуацію прокоментував юрист Олексій Драпак. За твердженням правозахисника, працівник поліції не має права без попередження взяти людину за руку, тим паче інваліда.

За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень. Якщо вину Міхальця доведуть, то йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльності на строк до трьох років.

Читайте також:  Після першого сесійного засідання Руслан Марцінків разом з новообраними депутатами відвідають Музей Небесної Сотні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.