facebook

На Тисмениччині в селах встановили світлодіодні світильники, які живляться від сонячної енергії.

Одинадцять проектів з енергоефективності на суму понад три мільйони гривень втілили у життя громади Тисменицького району під час реалізації другої та третьої фаз Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».Про це проінформував у своєму виступі перший заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Володимир Заник в ході обласного семінару з використання альтернативних джерел енергії, інформують в Тисменицькій РДА.

thumb_DSC_0654

Володимир Заник розповів учасникам семінару про результати впровадження на Тисмениччині проектів з енергоефективності загалом та з реконструкції вуличного освітлення зокрема.



«Проблема вуличного освітлення особливо турбує жителів сіл району в осінньо-зимовий період з настанням холодів. День стає коротким, тож діти зі школи, а дорослі з роботи повертаються в частковій чи повній темряві. Різке зростання інтенсивності руху на дорогах і вулицях створили також додаткові проблеми щодо безаварійного переміщення людей та автотранспорту», – наголосив перший заступник голови РДА. Вирішенням цієї проблеми у селах району стало встановлення світлодіодних світильників, які живляться від сонячних батарей, що ще й дало можливість зекономити бюджетні кошти. Такі батареї вже освітлюють вулиці сіл Чорнолізці, Рошнів, Милування, Вільшаниця, Побережжя, Узин.

Крім того, завдяки співпраці з Проектом ЄС/ПРООН у районі урочисто відкрили після капітального ремонту ФАП у с. Колодіївка. Також здійснено заміну вікон у Чорнолізькій, Рошнівській, замінено вікна і двері в Узинській школах, відремонтовано дах та замінено вікна у Тязівській ЗОШ І-ІІ ступенів.

Читайте також:  На Прикарпатті відкрили "гастрономічний фронт" і готують для фронту тонни домашніх ковбас і вареників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.