facebook

Противник посилює позиції та доукомплектовує свою “армію” на Донбасі

“ДНР” і “ЛНР” продовжують нарощувати рівень боєздатності своїх формувань, закінчуючи процес створення з решти поки позасистемних іррегулярних формувань частину цілісних, структурованих “збройних сил”

Timchuk 2



Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

Зусилля командування бойовиків концентруються на декількох напрямках – вдосконалення організаційно-штатної структури (приведення різних за чисельністю та структурою формувань “Армії Новоросії” до єдиних норм і стандартів ЗС РФ), доукомплектування їх живою силою і бойовою технікою, побудова єдиної вертикалі командування (як оперативного, так і адміністративного), вдосконаленні професійних навичок бойовиків, а також накопичення матеріально-технічних ресурсів для подальшого ведення активних бойових дій.

Протягом останніх діб зафіксовано проходження 3-х цільових конвоїв постачання з РФ (2 – по “південному маршруту”, 1 – за “північного”). Всього зафіксовано переміщення 48 транспортних одиниць (у тому числі 11 паливозаправників, 10 одиниць спеціального автотранспорту).

У районі Алчевськ – Стаханов терористи продовжують ущільнювати бойові порядки своїх формувань. Зафіксовано перекидання 4-х танків і 2-х ББМ, що пройшли ремонт і технічне обслуговування на місцевих підприємствах, в бік позицій російсько-терористичних військ в районі Бахмутської траси. Через населений пункт Металіст (в районі Луганська) у бік населеного пункту Щастя проїхала колона бронетехніки (8 одиниць ББМ, 2 автомашини з зенітними установками ЗУ-23-2, 3 БТР-80).

Триває посилення формувань бойовиків на Артемівському напрямку (головним чином за рахунок перекидання формувань зі складу “Горлівського гарнізону”). Відзначено переміщення уздовж лінії розмежування двох тактичних груп бойовиків з бронетехнікою (3 танки і 6 ББМ, крім того, у бойовиків відзначається на цій ділянці наявність 82-мм мінометів, 17 гранатометів СПГ-9 і 107-мм безвідкатних гармат Б-11, в основному закріплених на відповідних транспортних платформах). Також на Артемівський напрямок через Макіївку протягом останньої доби перекинуті 21 танк, 18 ББМ (частина з них раніше брали участь в боях за Дебальцеве і пройшли ремонт, частина нещодавно надійшли з території Росії). Бойова техніка перекидалася на нову ділянку невеликими групами.

Читайте також:  Упродовж доби бойовики стріляли більш ніж 60 разів

У районі населеного пункту Олександрівськ зафіксовано діяльність “навчального центру” російсько-терористичних військ, де ряд підрозділів бойовиків відпрацьовують “навчальні питання” щодо дій як в обороні, так і в наступі. Навчання ведеться із залученням бойової техніки (6 танків, 5 ББМ) і фахівців з Росії.

На південь від Донецька (район Степне – Докучаєвськ) терористи продовжують вживати заходів щодо оперативного маскування нарощування своїх сил і засобів. Зокрема, в даному районі помітно скоротився радіообмін в мережах бойовиків, бойова техніка розосереджена дрібними групами в досить широкій смузі. Раніше зосереджена в даному районі батальйонна тактична група (БТГ) російсько-терористичних військ частиною своїх сил і засобів прикрила ділянку фронту в смузі навпроти від Степного до Волновахи, забезпечуючи зосередження ще однієї БТГ в районі на північний схід від Докучаєвська. Всього в даному районі відзначається 2 пункти управління тактичної ланки.

Ще одна тактична група російсько-терористичних військ здійснює перекидання в район Старобешеве – Тельманове. Відзначається переміщення 14 одиниць бронетехніки, з них 4 – танки.

У смузі Сєвєродонецьк – Лисичанськ зафіксовано переміщення залишків так званої “Козачої гвардії” у складі ряду підрозділів. Ці невеликі підрозділи озброєні мінометами, СПГ-9, АГС-17 і іншим важким піхотним озброєнням.

На Луганському напрямку противник веде інтенсивну розвідку, намагаючись розкрити систему оборони українських військ, які продовжують контролювати основні переправи через Сіверський Донець.

джерело http://espreso.tv/news/2015/03/25/protyvnyk_posylyuye_pozyciyi_ta_doukomplektovuye_svoyu_quotarmiyuquot_na_donbasi

Шукайте деталі в групі Facebook