facebook

Віктор Анушкевичус про забудову біля озера: Варіант “Вамбуду” мене влаштовує, якщо буде суцільна забудова – я проти

В Івано-Франківську набирає обертів ситуація навколо спроби забудови фірмою “Вамбуд” земельної ділянки біля міського озера (зі сторони вулиць Короля Данила, Ленкавського, Південний Бульвар, Гурика).

10428617_351231211754468_6087428692003735238_n


Фірма планує забудувати 1,21 га, а на зелені зони залишити 4,79 га. Громадськісь проти. Каже, що в місті і так не вистачає зелених зон.

Щодо подальшої долі ділянки у рекреаційні зоні, то міський голова Віктор Анушкевичус говорить, що він позитивно ставиться до пропозиції забудівника, однак тільки з тією умовою, якщо на зелену зону залититься більшість землі.

“Рано чи пізно щось там буде збудовано. Ще до мене, 12 років назад, фірмі “Гараз Україна” була віддана ця територія під будівництво оздоровчого комплексу. Вони ж намалювали 9-ти поверхову житлову забудову. Я був категорично проти того, що вони пропонували. Бо це не вигідно ні тим, хто відпочиває, ні тим, хто там би міг у перспективі жити. Те, що пропонує Ковальчук, принаймні те, що я бачив – це поєднання рекреації і житлової забудови. Тобто він планує забудувати десь 1,2 га. Усе решта – він приведе до порядку і укріпить дамбу озера. Такий варіант мене влаштовує, якщо буде суцільна забудова – я проти”, – говорить Віктор Анкушкевичус.

У свою чергу очільник міста наголошує на тому, що на разі жодної мови про зміни до генплану не йдеться, а тривають обговорення і тоді буде прийнято рішення сесією міської ради.

“Генеральний план і зміни до нього ще не затверджені. Зараз йде громадське обговорення. Після буде завтерджувтаися на сесії міської ради. Звичайно ж із врахування думки громадськості”, – говорить мер.

Міський голва підтримує ідею того, що у місті потрібно збільшувати кількість зелених зон і розвивати парки, однак та місцина біля озера, за його словами, не схожа на “улюблене місце відпочинку іванофранківців” і потребує облагородження.

“Безумовно, я за те, щоб парки і сквери не забудовувалися, а розвивалися, збільшувалася кількість зелених насаджень. Але якщо говорити про цю зону, то я там живу і мені з вікон це все видно. Коли хтось гвоорить, що це все улюблене місце відпочинку тисяч іванофранківців, то я б хотів сказати, що там постійно 200-300 людей. З балкона своєї квартири я спостерігаю, що там одні і тіж самі машини. Будь-хто може навіть зараз піти і подивитися на санітарний стан цього “улюбленого місця” відпочинку. Там гуляння, танці до ночі, крики. Після дуже багато цікавих речей залишається. Ось зараз це все почнеться. І так з вечора п’ятниці до вечора неділі. Там просто армагедон – пляшки, тара, пластмаса, шприци”, – говорить мер.

Нагадаємо, вчора у громадському ресторані Urban Space 100 відбулося публічне обговорення питання забудови ділянки біля міського озера.  Фірма “Вамбуд” має намір будувати житло на рекреаційних землях біля міського озера, які є в оренді депутата міської ради, новопризначеного керівника Управління екології та природніх ресурсів ОДА Ріафета Гасимова, який вважається наближеним до мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

джерело http://firtka.if.ua/?action=show&id=72837

Читайте також:  На Прикарпатті підніметься рівень води у річках

Шукайте деталі в групі Facebook