facebook

Український фотограф показав “чорно-біле” життя наших заробітчан (ФОТО)

Відсутність робочих місць, складне фінансово-економічне становище країни з кожним роком змушують виїжджати все більшу кількість мігрантів на заробітки. Вони працюють переважно в сільському господарстві, на важких, низькооплачуваних роботах, довго не бачать своїх рідних і близьких. Умови їх проживання не змінилися з початку ХХ століття і не вписуються в рамки базових уявлень комфорту та гігієни.

IMG_1917

«Українські гастарбайтери» – це проект про українських трудових мігрантів, їх важку працю, невлаштованість побуту і особистісних проблемах від Івана Фоміченко – молодого фотографа і оператора з Кіровограда.

Серія складається з 24 фотографій, всі вони горизонтальні і чорно-білі.

SI: З чого все починалося?

Іван: Скажу відразу, що документальною фотографією я ніколи не цікавився і знімати серію про життя теж не планував. У червні минулого року я змушений був виїхати з країни і через відносно простої процедури отримання візи я вирішив поїхати в Польщу. В країну потрапив без грошей, знання мови і чітких цілей на найближче майбутнє, тому для виживання потрібно було шукати роботу, будь-яку роботу, за яку платять гроші. Так я потрапив в родину фермерів на полуничні поля. За наївності і відсутності досвіду фізичної праці, думав, що робота «не пильна» і ягоди я люблю ще й … Бажання мої були простими і зрозумілими: заробити багато грошей, отримати нових вражень і життєвого досвіду. Робота виявилася пекельно важкою, а умови життя нестерпними. Підйом був о 3.30 ранку, о 4.00 ми починали працювати і закінчували о 19.00, біля години відводилася на обід. Тіло виявилося абсолютно не готовим до щоденної 13-годинний рутині на колінах, спина і ноги боліли майже весь час, а монотонність праці зводила з розуму. Подолати себе і продовжувати мені допомогла камера. Я згадав про неї і почав знімати, тим самим перемістився в своїй голові з ролі учасника в роль спостерігача».


Читайте також:  «Ви не перша, хто повертає нам зіпсований товар»: львів’янку, яка купила тістечка з пліснявою, обурила відповідь продавця

SI: Що хотіли сказати цією серією?

Іван: Власне, хочу просто поділитися своїм досвідом у вигляді серії фотографій, які будуть розповідати про життя трудових мігрантів. Багато наших співвітчизників через різні причини наважуються на роботу в Польщі, але мало хто знає, що їх може очікувати …

Юлія Мельник, styleinsider.com.ua

labimg_870_IMG_1780

IMG_9574

IMG_2109

IMG_2039

IMG_1929-

IMG_1638-

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.