facebook

Міжнародний оглядач: підступність російської пропаганди загрожує світовій спільноті!

Крістофер Уолкер, оглядач і виконавчий директор «Міжнародного форуму демократичних досліджень» при «Національному фонді підтримки демократії» в інтерв’ю литовським ЗМІ розповів про посилення російської пропаганди на тлі ослаблення



західних мас-медіа.

– За останнє десятиліття у творців російської пропаганди було достатньо часу, щоб випробувати, що діє, а що ні. Тому зараз ми бачимо вже зрілу пропаганду, і це сталося в той же час, коли західні ЗМІ стали слабшими, – заявив Уолкер.

За його словами, складається парадоксальна і небезпечна ситуація, оскільки росіяни систематично шельмують західну інформацію, а своїми телеканалами представляють тільки російську інформацію.

Тому західним ЗМІ доводиться відповідати на два виклики: по-перше – розпізнати замасковану лайку в бік заходу, по-друге – запропонувати свою лайку в бік росії.

Зараз ми бачимо, що західні ЗМІ намагаються зрозуміти, як відповісти на ці виклики. Частина відповіді – це розпізнати проблему і критично її аналізувати, інша частина – створювати джерела, які могли б дати контрінформацію жителям росії, сусіднім країнам та іншим великим російськомовним співтовариствам у світі. І все це – російською мовою. Це великий виклик.

Один із способів боротися з російським викликом, особливо в просторі Інтернету – думати, як можна продовжувати всі справи, які вже були зроблені в цій сфері, і не винаходити велосипед. Наприклад, якщо говорити про контрінформацію, ми бачимо такі проекти, як Stop Fake і подібні, і вони можуть послужити початковою платформою.

Джерело – http://ru.delfi.lt/opinions/comments/sozdateli-kremlevskoj-pravdy-usvoili-uroki-pridetsya-otvechat-na-dva-vyzova.d?id=67529620

Читайте також:  З'явилися перші фото з Нотр-Даму після пожежі

Шукайте деталі в групі Facebook