facebook

Полторак погодив новий сухпайок для бійців Збройних сил України (ФОТО) (ВІДЕО)

Міністр оборони України Степан Полторак поставив свій підпис під документом, яким затверджує сухий пайок для військовослужбовців ЗСУ. Далі долю харчування солдат розглядатиме президент України Петро Порошенко.

Новину повідомляє «Преса України».

f19c9085129709ee14d013be869df69b1474886780

Про це на власній сторінці в соціальній мережі написав радник президента Юрій Бірюков. Він відзначив, що в новому сухому пайку для військовослужбовців передбачені борщ, друга страва (каші або овочі з м’ясом) і навіть джем. Гроші на харчування солдат виділило Міністерство оборони.

«Новий сухий пайок ЗСУ. Який не зовсім сухий – там борщ, там інші супи, там каші з м’ясом, там рагу зі свининою в якомусь там соусі… Гроші на новий сухпай Міністерство оборони вже виділило, перекроївши бюджет і перекроївши витрати. Завтра доля нормального харчування буде вирішуватися у кабінеті Петра Порошенка, куди викликають міністра фінансів для пояснень та підписання узгодження», – йдеться у повідомленні Бірюкова.

Також Юрій Бірюков виклав у Мережу документи щодо сухого пайка. Згідно цих паперів, денна норма сухого пайку має 150 галет, 100 грам сухарів, 500 грам першої страви – борщ або суп, 1050 грам другої страви – каші або овочі з м’ясом, один стік кави, два стіки чаю, три стіки цукру по 10 грам, стік меду – 20 грам, стік з фруктовим джемом – 20 грам, сіль, перець, одноразова пластикова ложка, паперова серветка, гігієнічна волога серветка.



Також радник глави держави виклав відео борщу і упаковки.

Нагадаємо, що українські винахідники Антон Скрипник та Роман Савченко розробили чашку, яка здатна аналізувати рідину, яка в неї налита, та здійснювати дезінфекцію напою. За основу взяли звичайну термочашку, яку доповнили необхідними компонентами. Винахід назвали «Travel Cup».

Читайте також:  Коронавірус? У Чернівцях озвучили результати аналізів українців, яких ушпиталили після повернення з Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.