facebook

В Івано-Франківську відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні п. Ізабель Дюмон

У приміщенні Івано-Франківської торгової-промислової палати відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні п. Ізабель Дюмон. Участь у ній взяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович, виконавчий директор Французького інституту в Україні Мартьє Арден, представники бізнес-спільноти міста та мистецьких кіл.
За словами організаторів заходу, метою візиту іноземного дипломата стало поглиблення співпраці в економічній і культурній сферах, пошук нових шляхів для налагодження співробітництва.

 IMG_8362


Як зазначила на початку зустрічі Ізабель Дюмон, Франція завжди підтримувала Україну, особливо – у збереженні її територіальної цілісності та суверенітету. Однак найкращим свідченням допомоги українському народу є інвестування французьких компаній у економіку, зокрема, створення на території нашої держави підприємств зі стовідсотковим французьким капіталом.

Так, до прикладу, у Тлумацькому районі вже вісім років функціонує фірма «Сен-Гобен будівельна продукція Україна» – міжнародна група компаній, яка займається виробництвом будівельних матеріалів, заснована у Франції. Для району це один із найбільших платників податків. Забезпечує робочими місцями 50-70 осіб. Окрім того, підприємство активно бере участь у соціальних проектах.

На думку французького посла, серед галузей, які могли би успішно розвиватися

на Прикарпатті, є туризм. Представники Посольства Франції, зі свого боку, готові сприяти розвитку даної сфери.

Під час зустрічі також йшлося і про співпрацю у галузі мистецтва, пошук спільних проектів, які би об’єднали Україну і Францію, дали змогу краще пізнати культуру двох народів та спільні віхи історії.

«Найкращий шлях співробітництва – це шлях через культуру, – зауважив Ігор Пасічняк. – Тож сподіваємося, що налагодження тісних взаємин у культурно-мистецькій сфері поглибить інтеграцію нашої країни у європейський простір, створить умови для пошуку нових партнерських зв’язків».

Читайте також:  Страшна пожежа в гуртожитку: багато загиблих

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.