facebook

У Калуші інвестор готовий братися за будівництво сміттєсортувальної лінії

ТзОВ “Чисте Прикарпаття” виготовило і повністю проплатило проект щодо встановлення у Калуші сміттєсортувальної лінії. Наразі товариство має дозвіл на початок будівельних робіт.

6__large

Про це повідомив засновник ТзОВ “Чисте Прикарпаття” В’ячеслав Кередісов



, за словами якого, сміттєсортувальна лінія, оновлення транспортного парку та утримання старого і нового штату працівників обійдеться у 10 мільйонів гривень, інформує “Калуш-інфо”.

“Вже понад 4 роки я плачу орендну плату, нема жодного протермінування, гроші надходять у громаду, – зазначив він. – Нами проплачено проект, повністю готовий на сміттєсортувальну лінію. Ми отримали дозвіл на початок будівельних робіт. Але поки що не робимо нічого, бо полігон і вивіз сміття не знаходиться у руках того, де знаходиться майданчик із сміттєсортувальною лінією”.

Інвестор стверджує, що, уклавши договір концесії, він зможе приступити безпосередньо до робіт.

“Як тільки договір буде укладено, ми приступимо до робіт миттєво”, – акцентує В’ячеслав Кредісов.

У березні 2012 року депутати міської ради надали ТОВ “Чисте Прикарпаття” в оренду земельну ділянку площею майже 5 га для будівництва сміттєпереробної лінії. Першочергово планувалося, що лінія буде встановлена у Калуші за державною програмою. Однак, як повідомив раніше директор підприємства Андрій Романів, від державної програми довелося відмовитися через те, що її умови були надто невигідними.

У 2014 році депутати міської ради, розглянувши клопотання ТОВ “Чисте Прикарпаття”, зменшили площу земельної ділянки з 4,8 га до 1,3 га. Відповідно, зменшилася й орендна плата з 183 тисячі гривень до 98,8 тисячі гривень на рік. Інвестор сплачує оренду, проте і надалі нічого не будує.

В’ячеслав Кредісов намагається обумовити із міським головою Ігорем Матвійчуком формат подальшої співпраці фірми і міста. Адже підприємству потрібна не тільки земельна ділянка, але і послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, які нині надає КП “Екосервіс”.

Читайте також:  Які ціни на нерухомість пропонують жителям Прикарпаття? ВІДЕО

За словами інвестора, питання найближчим часом буде розглядатися на сесії міської ради.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.