facebook

Метанол для вбивчого алкоголю до України завезли з Росії – ДФС

Жертвами отруйного коктейлю стали вже 38 людей.

Метанол, який був однією зі складових сурогату, від вживання якого в Україні вже загинули 38 людей, був ввезений з РФ. Про це повідомив перший заступник глави Державної фіскальної служби Сергій Білан.

385791485

За його словами, метиловий спирт для отруйного алкоголю поставляли з Сєвєродонецька на Луганщині. Сюди метанол завозили з Росії.

“Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного “коктейлю”, від якого вже померло 38 людей, встановлено. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації”, – написав Білан на своїй сторінці у Facebook. Він додав, що для транспортування вказаної речовини необхідні спеціальні умови та дозвільні документи.

“У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку.  В даний час також встановлений і допитаний водій, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину”, – пояснив заступник глави ДФС.

Загалом виробнику сурогату продали більше п’яти тонн метанолу. Наразі посередник дав покази у справі та зізнався у скоєному.

“За місцем його проживання вже проведено обшук.А саме у цю мить триває обшук й на зазначеному підприємстві”, – написав Білан


Організатора оборудки та двох його посібників арештували судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник перебуває під домашнім арештом.

“До того ж підрозділи податкової міліції націлені на те, щоб в максимально короткі строки виявити усі точки продажу вже готового ядовитого напою, який розійшовся по різним регіонам країни”, – резюмував чиновник.

Читайте також:  МОН зобовʼязав російська федерація писати з великої літери. Дітям скажіть, бо якщо що, на ЗНО чи НМТ це буде помилка

Нагадаємо, від отруєння сурогатними алкоголем протягом останніх днів в Україні загинули 38 осіб. Найбільше жертв зафіксовано на Харківщині. Лікарі кажуть, що таких страшних симптомів отруєння у своїй практиці ніколи не бачили.

Правоохоронці встановлюють джерела постачання фальсифікату. Прокуратура каже, всі потерпілі вживали сурогатний алкоголь, придбаний у сільських крамницях. Одну господиню магазину на Харківщині  заарештували. Ще двоє власників – під домашнім арештом.

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для ймовірного виробника сурогатного алкоголю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.