facebook

Пальне для автомобілів: ціни почнуть зростати

Фахівці прогнозують майбутнє зростання цін. Подорожчання стануть наслідком зміни податкового законодавства – відповідний законопроект вже внесений до Верховної Ради України і буде розглянуто під час поточної сесії.

4599_benzokolonka
Інформація про підготовку змін до ПК України була опублікована на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України. Відповідний проект закону також розміщений на веб-сайті відомства в розділі “Регуляторна політика” та всі бажаючі можуть з ним ознайомитися, а також з пояснювальною запискою щодо доцільності його прийняття.

Розробники законопроекту пропонують скасувати акцизний збір, що стягується з роздрібного продажу бензину та інших видів палива в розмірі 0,042 євро за кожен його проданий літр. У той же час, автори законопроекту пропонують збільшити ставку акцизного збору на пальне, в тому числі бензин, дизель та скраплений газ на сорок два євро за кожну тисячу літрів. В даний момент відбувається громадське обговорення цього проекту і всі бажаючі можуть звернутися в податкове відомство України зі своїми пропозиціями і коментарями.

У фінансово-економічному обґрунтуванні проекту цього закону вказується, що його прийняття має забезпечити додаткові надходження до місцевих бюджетів в сумі більш ніж п’ять мільярдів гривень. При цьому, сплачуватися цей акциз буде, не як раніше, безпосередньо в місцеві бюджети, а в державний бюджет України, оскільки до місцевих бюджетів сплачуються тільки акцизи з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Читайте також:  Вoдіям пpиготуватися. В Укpаїні готують нову забоpону: На яких автoмобілях не мoжна буде їздити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.