facebook

Вчені представили першу в світі музику для котів

Дослідники відзначають, що вони намагалися не імітувати нявкання, а створити композицію, яка сподобалася б і кішкам, і людям.

cat2



Вчені з США представили першу в світі музику, налаштовану спеціально на слух котів, пише Daily Mail.

“Ми все ще погано розуміємо, яка музика подобається домашнім тваринам. Голоси кішок на октаву вище високого голосу людини. Крім того, в них багато рідкісних для нашої музики ковзаючих частот”, – говорить психолог Чарльз Сноудон

Книга рекордів Гіннесса визначила найстарішу кішку

Дослідники відзначають, що вони намагалися не імітувати нявкання, а створити композицію, яка сподобалася б і кішкам, і людям. Найбільш високих частот уникали, бо таке нявкання асоціюється у котів з погрозами і страхом.

Композиції випробували на сорока семи кішках обох статей. Крім того, для порівняння вчені програвали схожі за мелодією і ритмом твори із класичного репертуару, а саме Елегію Г. Форе і фрагмент з оркестрової сюїти номер 3 в ре мажор Й. С. Баха.

Як виявилося, кішки частіше підходять і труться до людей при прослуховуванні музики, створеної спеціально для них. Цікаво, що молоді тварини цікавилися музикою більше, ніж літні, така ситуація і у людей.

Вчені стверджують, що для кожного виду тварин потрібно створювати особливу музику, адже, як з’ясувалося, музика, яка здається людям релаксуючою, зовсім не обов’язково чинить такий вплив на вихованців.

Читайте також:  Вчені заявили про загрозу руйнування "льодовика Судного дня": чим це загрожує світу

Шукайте деталі в групі Facebook