facebook

Якщо ви побачили це на дверях, негайно телефонуйте в поліцію і видаляйте!

Нещодавно британська поліція оприлюднила список так званих «злодійських міток». Це спеціальні символи, якими злодії позначають будинки і квартири потенційних (і реальних) жертв.

Найчастіше вони наносяться крейдою на зовнішній стороні будинку, яка добре проглядається з вулиці. Це можуть бути вхідні двері, стіна або ворота гаража, хвіртка, паркан і т. д.

thieving-mark

На жаль, однією тільки Британією справа не обмежується. Подібні попередження можна почути від поліції в Іспанії, Чилі, Китаї, Кіпрі …

Список можна продовжувати, але це нічого не дасть. Якщо у вашій країні поліція нічого такого не повідомляє – це зовсім не означає, що місцеві злодії не ставлять такі мітки для себе у вашому місті, на ваших домівках.

Навіть навпаки: поліція повідомляє, що після публікації про ці символи в пресі багато злодів відмовилися від їх використання. Адже чим більше людей знає про них, тим вища ймовірність, що значок, який раптово з’явився на будинку насторожить господарів завчасно.

Ми закликаємо вас бути пильними, не залишати своє житло без нагляду надовго і при найменшій підозрі викликати поліцію. Само собою, не завадить і сигналізація.

Про всяк випадок ми наводимо тут найпоширеніші в світі знаки. Можливо, саме у нашій країні їх значення буде іншим, але самі малюнки зазвичай беруться з того ж набору. Це не так вже й дивно, якщо подумати: не всі злочинці вміють малювати, тому для міток годяться лише найпростіші фігури, що виключають двояке тлумачення.

Та у будь-якому випадку – будь-яка позначка коло ваших дверей це сигнал бути пильним!

Читайте також:  Українці масово вакцинуються, у чергах – пекло і хаос: нардеп указав на прокол в організації процесу. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.