facebook

У Франківську відкрили фотовиставку «Право жити без болю» (ФОТО)

У вівторок, 4 жовтня, у фортечній галереї «Бастіон» відкрили фотовиставку незалежного київського фотографа документаліста Русі Асєєвої «Право жити без болю…».

DSC_0964


Виставка організована Благодійним фондом допомоги невиліковнохворих «Мати Тереза» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках відзначення Всесвітнього Дня паліативної допомоги, який відзначається цього року 8 жовтня.

DSC_0982

За словами автора фотовиставки «Право жити без болю», представлені роботи вона знімала в дитячому відділенні інституту раку в Києві, а також у відділеннях дорослого хоспісу Івано-Франківська.

DSC_0972

«Сам проект робили до всесвітнього дня паліативного пацієнта і піднімали проблему знеболюваних, – говорить Руся Асєєва. – Багатьом цим пацієнтам вони потрібні. На жаль, з цим в Україні проблема. Є закони, статути, але вони не працюють в повній мірі. Люди страждають і відходять в страшних муках. Це боляче бачити та знати».

DSC_0976

Ще авторка наголошує, що цією виставкою хоче донести пересічним українцям про цю проблематику, розказати про таких людей, про хоспіси, про паліативну допомогу.

DSC_0980

 

«Ми робили бліц-опитування, то багато людей не знали, що таке хоспіс, хто такі паліативні пацієнти, – говорить Асєєва. – Я надіюся, що ці роботи когось зачеплять. Часто після подібних виставок є люди, які дзвонять у різні благодійні фонди та пропонують допомогу, нехай не матеріальну. Лише підтримка таких важкохворих – це теж вже дуже багато».

Виставка триватиме до 11 жовтня. Далі вона помандрує до Києва.

DSC_0986

DSC_0973

DSC_0971

DSC_0968

DSC_0966

DSC_0963

DSC_0961

DSC_0959

Читайте також:  В окупованому Криму сталася страшна ДTП: багато жeртв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.