facebook

Скандальна суддя з Прикарпаття Оксана Царевич позивається до Президента через її звільнення з посади

Звільнена з посади судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич подала позов до Вищого адміністративного суду України, в якому оскаржує указ Президента про її звільнення за порушення присяги.Про це повідомили УНН у прес-службі Вищого адміністративного суду України.

e8dec9a224f94d7af4d4c641c6771baa88522df4

За інформацією прес-служби ВАСУ, О.Царевич подала позов до Президента України, який своїм указом звільнив її з посади судді Печерського районного суду Києва.

У суді додали, що позов до Глави держави був поданий ще 30 вересня.

Нагадаємо, 29 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Оксани Царевич у зв’язку із порушенням присяги.

Як відомо, під час Майдану, Царевич прийняла рішення про позбавлення прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у акції Автомайдану, що полягала у поїздці до резиденції колишнього президента



Віктора Януковича
– Межигіря.

Після цього до активістів приходили даїшники з фіктивними рапортами, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівників ДАІ. За цими рапортами складали фіктивні протоколи, за якими судді виносили неправомірні рішення про позбавлення прав всіх водіїв, яких змогли зафіксувати камери ДАІ.

Наприкінці березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України відклала розгляд справи судді Печерського суду Оксани Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування “Автомайдану”.

Дисциплінарна секція ВРЮ рекомендує Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарні справи стосовно судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та суддів Шевченківського райсуду Валентини Маліновської за переслідування активістів Євромайдану.

Читайте також:  Скандальна суддя з Калуша Царевич перед звільненням позичила 400 тисяч і купила машину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.