facebook

У Путіна жорстоко покарали шпигуна “ДНР” Філіппова: адепти “руського міра” шоковані

Російський офіцер Олексій Філіппов півтора року воював на боці України у складі батальйону “Азов” і “Правий сектор”. Як з’ясувалося пізніше все це час він передавав “ДНР” і російським “кураторам” цінні військові дані. У травні 2016 року його роль була розкрита і він повернувся додому у Владивосток. І поки ЗМІ РФ робили йому образ героя, спецслужби затримали сепаратиста, а суд засудив його до 3 років в’язниці.

f9b41181f94e984d83acd3e6ad18ad90

Як повідомляє волонтер бойовиків Олександр Жучковський, зв’язок з Філіпповим пропав навесні, після того як він повернувся додому. Про його долю стало відомо недавно: 6 вересня суд у Владивостоці засудив найманця до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

“Була використана стаття 282 КК РФ, за якою в Росії садять виключно з політичних мотивів. У Владивостоці Філіппова ізолювали і чинили на нього великий тиск. У підсумку 6 вересня за запитом прокуратури суд дав Філіппову три роки реального терміну”, – прокоментував ситуацію Жучковський.

Російський волонтер запевняє, що вирок буде оскаржено і навіть сподівається, що путінська Феміда змінить рішення і звільнить найманця-шпигуна. Жучковський запевняє, що російські спецслужби знали про впровадження Філіппова в “Правий сектор” і “Азов”. Більш того, москвичі постійно отримували від нього військову інформацію.




“Москвичі обіцяли нам зробити все можливе, щоб з Філіппова зняли всі абсурдні звинувачення і відпустили назад”
.

e98b2a0270a2dfaf5c63ac3d202dbf7c

0594e91f5026d766a65611dfd634110b

Волонтер бойовиків, чомусь згадавши про справедливість, зажадав його від російського правосуддя і свободи для власного шпигуна.

До речі, до того, як роль Філіппова в українських батальйонів була розкрита, він звинуватив добровольців в мародерстві та інших злочинах. Саме це, за його словами, і стало причиною його відмови воювати на боці України.

 

 

Читайте також:  Резніков після розмови з міністеркою оборони Німеччини анонсував "хороші новини"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.