facebook

Росія пригрозила, що збиватиме американські літаки у Сирії

Москва збирається жорстко “захищати” свої військові авіабази

Російські ракети збиватимуть будь-які неопізнані об’єкти, які потраплятимуть у радіус дії ЗРК С-400 і С-300, що розташовані на авіабазах у Хмеймімі і Тартусі. Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає УНІАН з посиланням на російські ЗМІ.

37573

“Нагадаю американським “стратегам”, що повітряне прикриття російських військових баз у Хмеймімі і Тартусі здійснюються зенітними ракетними системами С-400 і С-300, радіус дії яких може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних літаючих об’єктів”, – заявив чиновник.

Він підкреслив, що у бойових розрахунків російських комплексів ППО “навряд чи буде час на з’ясування по “прямій лінії” точної програми польоту ракет і належності їх носіїв”.

“А всі ілюзії дилетантів про існування літаків-“невидимок” можуть зіткнутися з розчаровуючою реальністю”, – сказав Конашенков, натякаючи на американські літаки з технологією “Стелс”.

Зазначається, що у Москві подібні погрози, як і розгортання комплексів С-300, виправдовують ударом коаліції по сирійських військах у Дейр ез-Зорі і необхідністю “захищати” своїх військових у Сирії.

Нагадаємо, 3 жовтня Держдеп США заявив про призупинення двосторонніх переговорів із РФ з приводу перемир’я у Сирії. Причиною припинення контактів є недотримання Росією своїх зобов’язань у рамках домовленостей про перемир’я

Читайте також:  У Росії заговорили про знищення Польщі: "За кілька хвилин повернемо у кам'яний вік"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.