facebook

Київ назвав умови відведення військ на Донбасі

Відведення засобів і сил має бути послідовним (спочатку з Петровського і лише потім зі Станиці Луганської) і за відсутності стрілянини.

Україна відведе війська в районі Станиці Луганської в Луганській області тільки після відведення озброєнь у районі Петрівського Донецької області за повного дотримання режиму тиші.
1890460
Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми принципово порушили вчора питання, що ми водночас не будемо відводити (сили і засоби в районах біля Петрівського і Станиці Луганської, – ред.), тому що в останні дні – з 22 вересня по 4 жовтня – було 18 обстрілів. А у нас у рамковій угоді чітко записано: повна тиша – ось тоді ми розпочинаємо цей процес. Завтра побачимо. Петрівське завтра подивимося… Чи будемо мати можливість продовжити справу в неділю в Станиці Луганській чи ні “, – сказав Кучма.

Нагадаємо, вчора в Мінську знову домовилися про розведення сил. Сам документ про розведення сил на Донбасі був підписаний 21 вересня. Він передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петрівське та Станиця Луганська.

3 жовтня ДНР заявила про завершення першого етапу відведення сил, проте пізніше стало відомо про зрив розведення сил у Петрівському. Сторони звинуватили одна одну.

Читайте також:  У США запропонували нові методи боротьби з ІД

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.