facebook

Суд відсторонив Жовніра від займаної посади та арештував його майно

У четвер, 6 жовтня 2016 року, до Івано-Франківського міського суду для забезпечення заходів кримінального провадження було доставлено начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, який підозрюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (вимагання хабара службовою особою).

841GZ2MXcU8


До Івано-Франківського міського суду від сторони обвинувачення по цій справі надійшло два клопотання. Перше – про відсторонення підозрюваного від займаної посади. Друге – про арешт майна, яке йому належить, інформує прес-служба міського суду.

Івано-Франківський міський суд вирішив задовольнити клопотання сторони обвинувачення та відсторонити Жовніра від займаної ним посади.

Іншою своєю ухвалою Івано-Франківський міський суд наклав арешт на нерухоме майно підозрюваного у Львівській області.

Нагадаємо 5 жовтня, в міському суді Івано-Франківська обрали міру запобіжного заходу Зіновію Жовніру, якого напередодні затримали на отриманні хабаря.

Посадовець вимагав 150 тисяч доларів у київського підприємця за зменшення вартості цілісного майнового комплексу колишнього державного підприємства “Коломийська паперова фабрика”, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Жовніра затримали під час одержання частини хабара у 20 тисяч доларів від посередника.

Це наразі найбільший хабар 2016 року на Прикарпатті.

 

Читайте також:  На Чернігівщині на хабарі спіймали високопосадовця

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.