facebook

Нафта дешевшає на ситуації в Ємені

Вартість Brent знизилася до 58,22 долара за барель.
1601324




Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п’ятницю, 27 березня, на тлі очікувань інвесторів, що бойові дії, які відбуваються в Ємені, не загрожують перебоями світових поставок чорного золота.

Станом на 6:15 за Києвом вартість травневого ф’ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знизилася на 1,64% – до 58,22 долара за барель.

Ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 1,94% – до 50,43 долара за барель.

У ніч на 26 березня в Ємені почалася міжнародна військова операція, в якій бере участь низка країн регіону. Операція почалася відразу після заяви Ради співробітництва держав Перської затоки, в якій зазначалося, що Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ і Катар “мають намір відгукнутися на прохання президента Абд Раббо Мансура Хаді і захистити законну владу в Ємені від бойовиків-хуситів”.

До військової операції вже офіційно приєдналися Єгипет, Йорданія і Судан. На цьому тлі світові ціни на нафту різко підскочили.

Однак пізніше аналітики Goldman Sachs заявили, що бойові дії, які відбуваються в Ємені, матимуть незначний вплив на поставки нафти. За їхніми словами, країна є невеликим експортером “чорного золота” – видобуток Ємену становить 145 тисяч барелів на добу.

“Ємен – маленький виробник. Зростання цін викликане побоюваннями можливої ??ескалації і переходу бойових дій в бік протоки Баб-ель-Мандебська”, – вважають аналітики Goldman Sachs.

Як повідомляв Кореспондент.net, представник Саудівської Аравії в ОПЕК Мухаммед аль-Маді вважає, що ціни на нафту не повернуться до позначки 100 доларів за барель, оскільки це буде невигідно основним постачальникам.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Нафта подешевшала в ході торгів на нью-йоркській і лондонської біржах

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,