facebook

В Росії хочуть позбавити недоторканності депутата, який голосував проти анексії Криму

В Росії хочуть позбавити депутатської недоторканності єдиного депутата Держдуми, який проголосував проти анексії Криму 2014 року.

1601333




Іллю Пономарьова, єдиного депутата Держдуми, який проголосував проти приєднання Криму до Росії, хочуть позбавити депутатської недоторканності. Як пише інформагенція AFP, прокуратура подала відповідний запит спікеру російського парламенту. Рішення потребує підтримки депутатів Держдуми (нижньої палати Федеральних Зборів Росії – Ред.). Якщо Держдума погодиться позбавити свого колегу імунітету, проти нього порушать кримінальну справу.

Деталі справи

Пономарьова підозрюють у розкраданні 22 мільйонів рублів у фонді “Сколково”, повідомляє інформагенція “Інтерфакс” із посиланням на представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна. Як зазначив чиновник, ідеться про статтю 160 Карного кодексу Російської Федерації – “розтрата довіреного майна”. Згідно з матеріалами слідства, Пономарьов мав провести у фонді низку лекцій та семінарів на тему “Комерціоналізація нових технологій” на загальну суму 300 тисяч доларів. Однак замість занять депутат буцімто проводив лише короткотривалі зустрічі до 18 хвилин кожна на заходах, не пов’язаних із заявленою тематикою.

Депутат Пономарьов у березні минулого року проголосував проти анексії Криму, ще один депутат тоді утримався. Пономарьов зараз перебуває в екзилі в США.

Нагадаємо, що “Сколково” – російський проект зі створення наукового осередку, який, згідно із задумом, мав би конкурувати із “Силіконовою Долиною” в США.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Телеканал “Росія 1” не хотів ставити матч Україна – Швеція в свій ефір

Шукайте деталі в групі Facebook