facebook

Іранську ядерну програму можуть погодити вже до 31 березня

Глава уряду в Лондоні та президент Ірану Хасан Роухані підтвердили наміри узгодити ядерну програму для Тегерана

1601328




Британський прем’єр Девід Кемерон та президент Ірану Хасан Роухані погодилися у телефонній розмові щодо можливості визначити рамки ядерної програми Ірану до кінця березня. Оптимістичні сигнали пролунали і з Москви.

За словами речника прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, які надає інформагенція Reuters, у телефонній розмові у четвер, 26 березня, глава уряду в Лондоні та президент Ірану Хасан Роухані підтвердили наміри узгодити ядерну програму для Тегерана вже до кінця березня цього року. До цього часу мають бути “окреслені політичні рамки угоди”.

У свою чергу, президент Ірану Хасан Роухані у розмові з британським прем’єром зазначив про необхідність скасування всіх санкцій Заходу проти Тегерана у разі підписання будь-якої угоди щодо ядерної програми, повідомляє агенція AFP.

Під час переговорів з іранським президентом у четвер президент Франції Франсуа Олланд наголосив на необхідності узгодження надійної ядерної угоди з Іраном, яка б давала можливість міжнародній спільноті контролювати її виконання, повідомляє AFP. “Президент, хоч і підтримує законне право Ірану на використання мирної атомної енергії, наполягає на необхідності відпрацювати тривалу, міцну і надійну угоду щодо іранської ядерної програми”, – цитує офіційну заяву адміністрації Олланда агентство AFP.

У Росії висловили сподівання на успіх щодо угоди

Оптимістичні сигнали пролунали також і з Москви. Російський президент Володимир Путін і іранський президент Роухані висловили в четвер сподівання, що наступний раунд перемовин в Лозанні буде успішним, передає офіційне повідомлення Кремля AFP.

Представники Ірану, а також США, Великобританії, Франції, Німеччини, Китаю та Росії зустрінуться в суботу в швейцарському місті Лозанна, аби вирішити питання іранських ядерних розробок.

Читайте також:  З Іраном домовилися щодо всіх ключових аспектів – Лавров

Джерело: Українська служба DW

Шукайте деталі в групі Facebook