facebook

На Прикарпатті діє єдиний в Україні центр, де вівці лікують людей

Центр овітерапії був створений на Івано-Франківщині в селі Космач два роки тому.

Про його існування нагадала у Всесвітній день психічного здоров’я, що його відзначають 10 жовтня, прикарпатська журналістка Анна-Сабіна Ружицька, – повідомляє «КУРС».

14502684_1310711095640432_6794800977420717895_n

«На Івано-Франківщині, в селі Космач, діє єдиний в Україні центр овітерапії, де недуги лікують без жодних таблеток та спілкування з психотерапевтом, а через перебування та спілкування з овечками. Вівцелікування має три етапи: харчування, практичне застосування речей із вовни та, звичайно, біоенергетику, – розповідає господар ферми Роман Бойчук.– Для психологічної реабілітації найважливіше спілкування з тваринами. Насамперед, із ними знайомляться, спостерігають, пробують погодувати. А ягнята та вівці відчувають, коли людина пригнічена, роздратована, труться біля ніг, наче кішки чи собаки», – описує побачене журналістка.

Роман Бойчук перш за все випробував цілющі властивості овець на собі. Власне, те, як овечки діяли на нього самого і підштовхнуло господаря запровадити такий екзотичний вид терапії, як лікування вівцями.

«Я багато років працював на керівних посадах, нервова робота, почалися проблеми з тиском. А прийду було додому, стану коло овечок і дивлюся, дивлюся. Й така від них позитивна енергетика йде, – розповів пан Роман про свої перші враження та думки про цілющі властивості не лише вовни чи харчу з овечого м’яса, а й споглядання за тваринами. – Їх і на образах коло Спасителя зображують. А ще вівці ніколи не хворіють на туберкульоз і в них не буває злоякісних пухлин. А вовна овець містить ланолін – природний антисептик. Для науковців це дуже важливо дослідити, адже ці недуги – одні з найстрашніших. Люди, які споживають баранину, особливо молоду, менше хворіють на атеросклероз. А це тому, що в овечому м’ясі дуже низький вміст холестерину – це вже довели науковці».

Роман Бойчук у впровадженні терапії вівцями співпрацює з професором Подільського аграрно-технічного університету Іваном Тимофійшиним. Коли науковець відпочивав у Космачі, то з’ясувалося: так само захоплений темою особливого впливу овець та продуктів вівчарства на людину. Науковець мав чимало напрацювань, тож обов’язки поділили: наукові дослідження – за Тимофійшиним, практичне втілення – за родиною Бойчуків.

Читайте також:  ВІЛ-СНІД вражає на Прикарпатті молодь від 15 до 24 років

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.