facebook

Мер Франківська планує з поліцією “полювати” на безхатьків

За 2016 рік до будинку нічного перебування у Івано-Франківську звернулися 126 осіб.

Про це під час оперативної наради 11 жовтня повідомив Іван Боберський – директор будинку нічного перебування.

20-bomg1-890x395

Він нагадав, що заклад діє з 2007 року. З 2012 року здійснено капітальний ремонт, замінено вікна. Роботи проводилися клієнтами закладу. Є чоловічий та жіночий зал, де поміщається до 30 осіб.

З початку року 2367 разів надано ліжкомість, 308 – прання одягу, 15 осіб скеровано на стаціонарне лікування, а також чимало безхатьків направили на медобстеження. 2 особи працевлаштувалися.

Також двічі на тиждень спільно з поліціянтами проводиться патрулювання міста з метою виявлення безхатьків. З початку року у місті таких виявлено більше сотні.

У громадській організації «Волна» клієнти закладу можуть пройти безкоштовну реабілітацію, лікування від алко- та наркозалежності. Взимку у місті діятиме пункт обігріву. Працюватиме психолог.

«Без їхнього бажання наші старання будуть марними», – зауважив Боберський.


Мер міста Руслан Марцінків сказав, бути більш конкретним, забезпечити графік роботи працівників будинку нічного перебування.

«Як можна роботу посилити, якщо вона не ведеться», – сказав він.

Керівник закладу зазначив, що безхатьків приймають безкоштовно. Людина може написати заявку і ми їх приймаємо. Також мер наголосив на необхідності облаштування приміщень, де безхатьки тверезітимуть. Варто облаштувати камери відеоспостереження у закладі.

Керівник франківської поліції Дмитро Міхалець повідомив, що процес реєстрації безхатьків триває інколи до 4 годин. Мер сказав, що йому треба буде поїхати під час проведення таких робіт з поліцією.

Нагадаємо, Руслан Марцінків сказав, що працівники Будинку нічного перебування перетворили заклад на хостел – приймають безхатьків за 50 гривень, хоча це має бути безкоштовно. Я б не дозволив собі брати гроші у безхатьків, – відповів директор Будинку нічного перебування

Читайте також:  ФРАНКІВСЬКИЙ ВИКОНКОМ ВНІС ЗМІНИ У МАРШРУТНУ МЕРЕЖУ МІСТА

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.