facebook

“Укрнафта” найближчим часом планує відновити видобуток на Битків-Бабченському родовищі

Найбільша нафтовидобувна компанія “Укрнафта” розраховує, що видобуток вуглеводнів на Битків-Бабченському родовищі (Івано-Франківська область) в рамках договору про спільну діяльність (СД) з компанією “УкрКарпатОйл” відновиться найближчим часом.

naftovydobuvannja

Про це повідомив голова правління “Укрнафти” Марк Ролінс, передає видання з посиланням на Українські Новини.

“Там більше немає боргів перед державою і всі питання з Державною службою геології вирішені. Залишається невелика питання, пов’язане з землею. Я сподіваюся, що там буде відновлено виробництво найближчим часом”, – сказав Ролінс.

Голова правління компанії нагадав, що видобуток вуглеводнів на цьому родовищі в рамках спільної діяльності з “УкрКарпатОйл” була припинена ще в липні 2015 року з причини відмови Держгеології продовжувати термін спеціального дозволу на користування надрами.

За оцінками “Укрнафти” за цей час держава недоотримала близько 300 млн гривень податкових зборів.

Ролінс підкреслив, що щорічно в рамках СД з “УкрКарпатОйл” видобувається близько 54 тис. тонн нафти і 29 млн куб. м. газу.
СП “Укркарпатойл Лтд” експлуатує Битків-Бабчинське родовище (Розташоване у Надвірнянському районі Івано-Франківської області на відстані 7 км від м.Надвірна) з середини 90-х років, коли компанію заснували “Укрнафта” і американська Carpatsky Petroleum Corporation.

У 2012 році “Укрнафта” після судового процесу стала одноосібним власником цього СП.

Однак, в середині минулого року в “Укркарпатойл Лтд” закінчився 20-річний термін дії спецдозволу на експлуатацію нафтогазоносної площі. При цьому Держслужба геології і надр відмовилася його продовжувати.

У зв’язку з цим “Укркарпатойл Лтд” подала в суд з вимогою зобов’язати Держгеонадр продовжити дію ліцензії ще на 20 років.
За даними судового реєстру, 21 вересня Вищий адміністративний суд відхилив касацію.

Держгеонадр і залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 7 червня, згідно з яким Держгеонадр продовжити дію спецдозволу “Укркарпатойл Лтд” на розробку Биіктів-Бабчинського родовища на 20 років – до 2035 року.
За даними держреєстру юросіб, єдиним акціонером “Укркарпатойл Лтд” є ПАТ “Укрнафта”.

Читайте також:  Головний комунальник Івано-Франківська Михайло Смушак був солістом гурту “Аварійний вихід”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.