facebook

Львівське сміття вивезли у житомирський заповідник

Сміття зі Львова вивезли у Народницький район Житомирської області, в заповідник «Древлянський».Про це розповідає голова Народицької райдержадміністрації Віктор Пащук.
728411_1_w_1000


«11 жовтня на трасі між Базаром і Народичами, там колись було село Северівка, зараз воно відселене, працівники заповідника “Древлянський” виявили несанкціонований вивіз сміття. Виїжджав останній сміттєвоз жовтого кольору, працівники їхали назустріч і спробували зупинити вантажівку. Водій не зупинився, а записати номери вони не вистигли. На початку 11-ї години ми, представники РДА, туди поїхали з нашим місцевим журналістом. Там, недалеко від проїзної частини, вивантажили машин із 5 відходів, тонн 100 буде. У смітті знайшли квитанції з львівськими реквізитами. Це територія заповідника “Древлянський», – розповів голова райдержадміністрації.

Зі слів голови, питання несанкціонованого викиду сміття у Народичах вирішуватимуть вже 12 жовтня.

Северівку виселили у 1996 році через радіоактивне забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Навколо нього створили заповідник.

До слова, 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття. Порушником виявилася львівська фірма-перевізник ТОВ «Танк Транс Україна». 4 жовтня ОДА уточнила, що поліція передала всі документи представникам екологічної інспекції, які тепер займаються цією справою.

Читайте також:  Святкування перетворилось в трагедію: У Харківській області свекруха жорстоко заспокоїла невістку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.